PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Justo Ruiz vol seguir

El tècnic planteja continuar a la banqueta de l’FC Andorra i tenir un equip competitiu la propera temporada

Per JOAN JOSEP BLASCO

Justo Ruiz i Jesús Julián Lucendo van cap als vestidors a la mitja part d’un partit.
Justo Ruiz i Jesús Julián Lucendo van cap als vestidors a la mitja part d’un partit. | Àlex Lara
la temporada de l’FC Andorra ha estat millor del que es plantejava en un inici per un equip que és nou a la categoria i per les limitacions econòmiques que hi ha al club. La situació esportiva comporta un cop de moral de cara al proper curs, amb la intenció de tenir una plantilla encara més competitiva per tenir aspiracions de màxims. Amb un projecte ambiciós l’entrenador, Justo Ruiz, es postula per seguir a la banqueta. Però tot el projecte dependrà del resultat de que es produeixin a les eleccions que s’han de realitzar les pròximes setmanes.
 
Dilluns l’entitat celebra una assemblea general extraordinària per presentar els comptes actuals i per posar data als comicis, que se celebraran en el termini d’un mes. Queda per veure quines són les candidatures que es presenten i si l’actual president de la junta gestora, Lluís Espanya, s’hi presenta. I qui en surti guanyador serà l’encarregat de composar el projecte per a la temporada 2016-17. «A partir del que passi a l’assemblea haurem de veure qui estigui al capdavant quines intencions té i quin és el seu plantejament», assenyala Ruiz, que valora seguir dirigint el conjunt si se li demana i es pot confeccionar un grup interessant. «Hi ha molta il·lusió per part de tots de fer un equip competitiu. Si som capaços de fer-lo estaré encantat de continuar».
 
Fer un equip competitiu / Després de trobar-se, sense esperar-ho, pugnant per assolir l’ascens a la Tercera Divisió la irregularitat va marcar el desenllaç final per trobar-se a dues jornades pel final sense possibilitats d’optar a pujar. El fons d’armari és curt i les baixes per lesió i sanció han provocat, i segueix fent-ho, que les convocatòries s’hagin de completar amb juvenils. «Ens queda aquesta sensació que en aquell moment si s’haguessin fet dues o tres incorporacions potser l’equip hagués donat un pas endavant i hagués tingut l’oportunitat de lluitar en igualtat de condicions contra els rivals que estan lluitant per pujar», exposa el tècnic, que no té queixa de la plantilla que dirigeix. «Els jugadors han arribat fins on han pogut» i pel rendiment mostrat «no s’ha de treure cap mèrit a la temporada que s’ha fet».
 
Econòmicament el club no va poder en el seu dia fitxar jugadors que suplicin les carències que hi ha a la plantilla i per comptar amb més opcions de cara a plantejar cada enfrontament. I a més al llarg dels mesos s’han produït baixes, que no totes es van poder substituir. Amb el curs començat es van incorporar Betriu i Emili, que han tingut continuïtat. Qui no la va tenir i va ser el darrer en arribar va ser Elías, que després de poques setmanes va deixar l’equip perquè no aportava el que se li demanava. Un cop finalitzada la temporada i amb la nova junta al capdavant, tocarà donar-li forma al projecte. Ruiz, si finalment continua, considera que s’ha de «confeccionar una plantilla que doni garanties per ser competitiva l’any vinent», per aspirar a estar entre els favorits a l’ascens, sigui al grup 1 o al 2. El club prefereix per raons de distàncies de desplaçaments canviar i tornar al segon, que és el que li pertoca però que per raons de confecció de calendari la Federació Catalana de futbol l’estiu passat el va passar al primer.
 
Per comptar amb totes les garanties s’ha de treballar amb antelació i «hem d’intentar fer una bona planificació», per trobar aquells fitxatges que aportin el que falta, ja que a dia d’avui «l’equip és molt competitiu però s’han d’incorporar jugadors». Ruiz confia que es mantingui el gruix de la plantilla, seguint l’embranzida d’aquest curs i sempre que es presenti un projecte il·lusionant que convenic als futbolistes. «El fet de veure’ns tan a prop de les posicions de dalt és una motivació extra» per continuar i seguir-ho intentant.
 
Oportunitat perduda / Fa setmanes que el tècnic va dir que per la situació en què es trobava l’FC Andorra a la classificació, aquesta era la temporada per pujar. Però finalment no va poder ser. «L’equip ha assumit que ha faltat una mica per estar a dalt de tot», indica Ruiz. Tot i no haver pogut arribar fins al final amb opcions, «el fet de no renunciar a res, de trobar-nos fa un mes a quatre punts de dalt de tot» va suposar un canvi de mentalitat que espera que es pugui aprofitar per un futur proper, i que serveixi com a experiència de cara a la pròxima campanya. 
 
A falta de només dos partits per concloure el campionat, els tricolors es troben a la novena posició de la taula classificatòria amb 47 punts. CE Abadessenc i UE Tona són els rivals. L’entrenador espera, com a mínim, poder assegurar la victòria aquest dissabte, ja que «arrodonir la temporada amb cinquanta punts és un èxit».
 
Últim partit a casa amb un descendit
 
Un cop s’ha deixat enrera el pensament de la tercera Divisió, l’objectiu no és altre que acabar la temporada el millor possible, amb una sensació positiva, donant continuïtat al rendiment mostrat durant bona part de la segona volta. Ara suma dues derrotes seguides, totes dues a domicili, i en el darrer partit de la temporada al Centre d’entrenament de la FAF confia en demà (16.00 hores) sumar una victòria davant el CE Abadessenc per trencar la mala ratxa i acomiadar-se de la millor manera de l’afició. 
 
Els tricolors s’enfronten a un conjunt que fa jornades que va perdre la categoria. És penúltim i al llarg del curs ha sumat dinàmiques força dolentes, com quan va encadenar 10 derrotes seguides. Descendir li ha tret un pes de sobre i a les últimes quatre jornades només ha sumat una derrota. «És normal que un equip que ja no té objectius a complir jugui sense la por a perdre i això els fa més perillosos», afirma Ruiz. Tenen la important baixa per sanció de Trulls. El davanter, que va debutar a la primera volta precisament amb els tricolors en el primer partit de l’any fent el gol que va donar la victòria als del Ripollès, suma dotze dianes en els setze partits que ha jugat. La setmana passada, contra la UE Avià, va ser l’autor d’un hat-trick. Els andorrans afronten el matx «amb l’objectiu de guanyar, sobretot per consolidar el que portem d’any sense conèixer la derrota. Ha estat clau aquesta temporada». Gil i Leo són baixa per lesió.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT