PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Error fatal del Carroi

El comitè de disciplina de la FAF li dóna la promoció per perduda per alineació indeguda de dos jugadors

Per JOAN JOSEP BLASCO

L’equip del Carroi abans d’iniciar diumenge passat el partit d’anada de la promoció.
L’equip del Carroi abans d’iniciar diumenge passat el partit d’anada de la promoció. | CE Carroi
La temporada acaba abans d’hora perquè la promoció per saber quin és l’equip que completarà la Lliga Grup Becier la pròxima temporada es dóna per finalitzada sense que s’hagi de disputar el partit de tornada. L’FC Encamp es manté a la Primera Divisió després que el comitè de competició de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) hagi resolt al seu favor a la denuncia que va realitzar per alineació indeguda de dos jugadors del CE Carroi al matx d’anada del cap de setmana passat. La tornada que s’havia de jugar demà al camp de Prada de Moles, ja no es diputarà.
 
L’entitat realitzava la impugnació al·legant que els jugadors rivals José María Ramírez i César Daniel González no podien entrar a la convocatòria perquè havien intervingut en cinc partits aquesta campanya amb el Penya Encarnada d’Andorra, del qual el Carroi té una relació de filiació, i no podien tornar a ser alineats amb els blanc-i-violetes, com marca l’article 14 del reglament general de la FAF. D’aquesta manera el comitè resol a favor del club encampadà i li dóna la promoció per guanyada segons preveu l’article 41.1 del reglament del règim jurisdiccional, esportiu, competitiu, disciplinari i d’ètica de la FAF, imposant també una sanció de 150 euros al Carroi.
 
«És un error nostre i no apel·larem», afirma Xavi Canal, director esportiu del Carroi. Van confondre el reglament, pensant que no hi havia limitacions en els jugadors menors de 21 anys, però aquest fet és quan es tracta de dos conjunts d’una mateixa entitat. «És una llàstima que s’acabi la temporada així. És el pitjor error que es podria cometre. Ens hem equivocat. Durant tot l’any no n’hem comès cap, i això que hi ha hagut gent que ha anat en contra nostra i mai han pogut trobar res. És dur el que ha passat, però ho assumim». De cara a la pròxima campanya mantindran la línia i «ens posem el mateix objectiu que teníem aquesta vegada, que era pujar. Per ser el primer any a la Lliga Biosphere hem fet una molt bona feina i ja estem treballant per ser igual de competitus la pròxima temporada». 
 
Albert Solé, president de l’Encamp, celebra poder continuar a la Lliga Grup Becier per poder desplegar el projecte que prepara per a la pròxima temporada la nova junta directiva. «Mantenir-se a la Primera Divisió és molt important per a nosaltres com a club. Hagués estat una llàstima baixar i haver de desfer el B, perquè aquesta temporada ho ha fet molt bé». La campanya del primer equip «ha estat irregular. Al principi la dinàmica no era bona, però a partir de Nadal el joc va millorar, tot i que els resultats no van acabar d’acompanyar-nos».
 
La planificació per al pròxim curs passa per «tenir ambició i que l’Encamp estigui una altra vegada entre els grans. Hem de posar tota la força en el primer equip, i que ben aviat pugui estar en els play-off pel títol. No aspirarem a guanyar la Lliga, però volem ser-hi allí». Amb la nova junta «hem estat reorganitzant tot el club i tots els que hem entrat tenim moltes ganes de treballar i fer-lo créixer». No només el sènior, sinó també la resta de conjunts amb els que compta: «Hem de mantenir la base que tenim, que és el cor del nostre club, i seguir treballar per anar nodrint-nos de jugadors formats a casa nostra». Pel que fa al futbol sala la intenció és «mantenir la posició d’excel·lència actual», ja que les últimes temporades ho ha guanyat tot, i mostrant una superioritat remarcable respecte la resta d’equips. Un any més té l’opció de materialitzar el doblet. Setmanes enrera va guanyar la Lliga Viatges Pantours, i diumenge pot adjudicar-se també el Memorial Canut, ja que disputa al pavelló dels Serradells la final del torneig davant l’FC Lusitans.
PUBLICITAT
PUBLICITAT