PUBLICITAT

Encamp

Encamp avançarà amb els inversos quan finalitzi l’acord amb Saetde

El cònsol major afirma que tot i que s’estan mantenint reunions «la prioritat és tancar» els compliments

Per ESTEFANIA GRACIA

Signatura de Jordi Martinez com a nou interventor delegat, ahir.
Signatura de Jordi Martinez com a nou interventor delegat, ahir. | ANA / M. F.
El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va matisar ahir que el comú ha mantingut «reunions amb inversors estrangers» per la possible venta d’accions que té el comú en relació a Saetde. 
Torres va matisar que els inversors «ens han manifestat el seu interès, però el missatge que els hem transmès és que per a nosaltres la màxima prioritat és donar compliment a l’acord». De manera que fins «que no tinguem tancat aquest tema no entrarem a negociar cap altra opció». Per tant, «jo crec que els inversors estaran a l’espera de veure que passa amb l’acord abans de tornar a iniciar les negociacions i valorar i si és favorable o no recórrer a la venda de l’accionariat del comú».
 
Vers aquesta possible negociació, l’oposició creu que seria bo arribar a executar la venda de les accions, perquè fins ara, Saetde «és una carrega que està endeutant al comú». 
Aquestes declaracions van tenir lloc ahir durant el jurament de Jordi Martinez com a interventor delegat.
 
Avenços en l’acord / Torres també va destacar que s’està avançant en l’acord amb Saetde, «hi ha punts que són de més fàcil compliment i altres que són més complicats», tot i això, «ja estem treballant en alguns aspectes, com en l’edifici de serveis». «Entenem que cal formar un plec de bases per donar-li un nou ús, no estava en les millors condicions òptiques i necessitava que s’hi fessin obres». Per tant, «ja vam acordar amb Saetde realitzar aquest plec i és una de les parts de l’acord que tirarem endavant».
 
D’altra banda, el comú –amb els seus advocats i els de Saetde– està treballant en el tema dels estatuts, «s’han d’adaptar a la llei». Torres va matisar que els dos acords «més complicats i on ens és més difícil trobar solucions jurídiques és amb l’allargament de la concessió i amb l’ampliació de la concessió en territori». «Estem treballant amb els juristes en aquests aspectes per establir tota la legalitat i poder donar el compliment a les voluntats i acords que s’estan manifestant». 
 
Torres també va especificar que Saetde continua fent les inversions. I encara que no es fes l’acord,«Saetde podria seguir fent igual aquestes inversions». Tot i això, el cònsol major va destacar que la inversió «forta que hi havia prevista al Pas de la Casa (l’edifici de serveis nous i l’obertura a pistes pel costat del carrer Maià i de la Solana) no es fan i la previsió es fer-les l’any que bé», malgrat que si es farà un edifici a la zona de debutants, però el cost «no és comparable al que hi haurà l’any que ve». 

Reaccions a l'heliport / El cònsol major d’Encamp va recordar ahir un cop més que fins que el Govern no presenti l’informe de l’heliport, el comú no es pronunciarà. Tot i això, l’oposició sí va voler posicionar-se i va destacar que si la construcció de l’heliport afecta a la ciutadania, «no hi estaríem d’acord», ja que no es veuria oportuna la seva instal·lació, va remarcar el conseller de Liberals+Independents, Jordi Troguet. 
 
També va matisar que si efectivament el terreny on es vol construir l’heliport «és el que ens pensem», l’afectació no seria molta, perquè «no afectaria a tota la part de la Cabeca, creiem que seria la part industrial que menys afectació tindria». A més, segons l’oposició, la ubicació seria l’adient, perquè es troba «al principi de la parròquia, i es com si es volgués fer al port d’Envalira, que està a l’altra punta, no estaria situat en un nucli urbà».  
 
Tot i aquestes declaracions, Troguet va recordar que fins ara no es té coneixement de «cap informe ni document per escrit, el que sabem ara és tot de paraula».  Així, tot i restar a l’espera de tenir un document exacte i més específic sobre la ubicació de l’heliport, l’oposició no veu amb mals ulls que la futura instal·lació aèria tingui cabuda a Encamp. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT