PUBLICITAT

Andorra La Vella

Gelabert defensa la inclusió social a través de la cultura

La ministra ressalta a Colòmbia el paper de la Fundació ONCA

Per EL PERIÒDIC

Els representants dels diferents ministeris de cultura dels països participants en la cimera.
Els representants dels diferents ministeris de cultura dels països participants en la cimera. | JUAN DAVID PADILLA VEGA
La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, va posar en relleu, durant la seva participació en la 18a Conferència Iberoamericana de Ministres de Cultura, dins del marc de la XXV Cimera Iberoamericana, la tasca que es duu a terme a través del projecte ‘Comunitat i Impacte Social’ de la Fundació ONCA. Així, va remarcar que els principals objectius del programa són apropar la música de qualitat i la participació musical i creativa a persones en risc d’exclusió social d’Andorra i donar l’oportunitat a músics de l’ONCA i a altres professionals musicals del país de participar conjuntament en sessions-tallers de música.
 
Gelabert participa en la 18a Conferència Iberoamericana de Ministres de Cultura que s’ha celebrat a Cartagena d’Índies (Colòmbia) entre dijous i divendres sota el títol ‘Joventut, Emprenedoria i Educació’. En la seva intervenció, Gelabert va exposar davant els 22 alts mandataris dels ministeris de Cultura iberoamericans el projecte de la Fundació ONCA. Es tracta d’un programa socioeducatiu que sorgeix amb la voluntat de crear oportunitats a nens, joves i adults amb risc d’exclusió social, de participar en activitats musicals i artístiques de qualitat i que garanteixi la inclusió a través de processos de transformació, d’implicació i d’accessibilitat universal a la música. Aquest programa, tal com va explicar Gelabert, es desenvolupa paral·lelament a les activitats que des de la Fundació s’estan duent a terme per facilitar la participació col·lectiva, el treball en xarxa, les col·laboracions a través d’experiències musicals i artístiques accessibles i significatives per a tots els participants i col·lectius. 
La ministra va destacar els principals objectius del programa que passen per apropar la música de qualitat i la participació musical i creativa a persones en risc d’exclusió social d’Andorra i donar l’oportunitat a músics de l’ONCA i a altres professionals musicals del país de participar conjuntament en sessions-tallers de música.
 
Formació a professionals de la música / La ministra també va explicar que a través d’aquest tipus d’accions es desenvolupen altres propòsits com proporcionar la formació a professionals de la música i les arts per poder liderar projectes artístics, socials, creatius i participatius i a llarg termini treballar en xarxa entre diferents entitats i trencar barreres dins de la música i les diferents arts.
 
La ministra, acompanyada de l’ambaixador, Jaume Gaytan i de la directora de Cultura, Montserrat Planelles, ha pres part de les diferents reunions i col·loquis entre països, intercanviant experiències dels models d’impuls de les polítiques culturals, enguany molt centrades en facilitar les eines als joves per accedir a oportunitats de participació i creixement per a la construcció de societats inclusives i pròsperes amb desenvolupament sostenible i equitat social.
 
La Conferència de Ministres de Cultura promou la recerca d’acords de cooperació cultural que incentiven el treball conjunt a partir de la importància i el valor de la cultura en termes de cohesió social, convivència i dinamització social. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT