L’Andorra HC guanya a Girona i assoleix l’ascens a com a campió

Es mostra superior a un rival que tot i no jugar-se res ho dóna tot per tractar de guanyar el partit

Per J. J. BLASCO

Els jugadors de l’Andorra HC van celebrar l’ascens a Girona.
Els jugadors de l’Andorra HC van celebrar l’ascens a Girona. | Andorra HC
Per fi. Després de vàries temporades anant-hi al darrera, l’Andorra HC aconsegueix el tan esperat ascens. La pròxima temporada serà equip de Primera Catalana. Tot es va decidir a la darrera jornada, amb una treballada victòria a la pista del Girona HC B (3-7), un equip que no es jugava res però que va exigir molt per derrotar-lo.

El partit va viure diferents capítols. El primer, la bona sortida visitant que va permetre posar-se 0-2, però trobar-se tan endavant en el marcador «ha fet que ens hagin sortit els nervis per tenir aquesta avantatge», assegura Roger Corral, entrenador de l’Andorra HC. El filial gironí va empatar en cinc minuts i així es va anar al descans. La pausa de la mitja part va servir per posar les coses a lloc. El rival no es jugava res, perquè guanyés o perdés acabaria cinquè, però «semblava que els anés la vida». Jugadors i cos tècnic del CP Jonquerenc i CP Masíes de Voltregà estaven al pavelló per veure el desenllaç. Els del Principat, que també tenien el suport de seguidors, van tornar a sortir encertats marcant dues dianes més. Els locals retallaven distàncies de penal, però van saber controlar el matx i fer tres gols més per poder celebrar l’ascens com a campions en els darrers instants. Marc Pallarès, Adrià Antequera i Àlex Martin van marcar en dues ocasions i en una Juan Sebastián.

«Estic molt content pels jugadors. Han fet un any brutal i es mereixen aquest ascens per tot el que s’ho han treballat», assegura Corral, remarcant que «ha estat una temporada molt complicada, amb cinc equips lluitant per les dues places d’ascens». Un dels secrets ha estat «la molt bona sintonia entre els veterans i els joves» a la plantilla, i de cara al futur té confiança: «Estem en el bon camí i treballem per no tenir sostre. Hem de seguir incidint en la base i traient jugadors els pròxims anys».