Punt i final amarg

El MoraBanc repeteix errades i finalitza el campionat catorzè, perdent dues places a la darrera jornada

Per J. J. BLASCO

Dubljevic tracta d’evitar que Jones anoti sota la cistella valenciana.
Dubljevic tracta d’evitar que Jones anoti sota la cistella valenciana. | ACB Photo / M.A. Polo
El BC MoraBanc Andorra tanca la segona temporada a la Lliga Endesa amb una derrota (81-67). L’equip va anar a batzegades davant el València Basket i al final la qualitat del rival va primar. A més, les errades dels de Joan Peñarroya van portar a que els darrers minuts es quedessin sense opcions i concloure la competició en una línia similar al que ha estat tota la segona volta, del tot decebedora per les expectatives que s’havien creat a la primera. A més, en la darrera jornada perd dues places a la classificació per acabar catorzè.

La iniciativa va ser visitant, amb un Bogdanovic que veia cistella i un Shermadini que estava força més encertat en el rebot que no pas en el tir. Les avantatges vans ser andorranes, per concloure el quart 11-16. Els dos equips van estar extremadament desencerts, tant en el llançament com en la construcció de joc. En el segon un parcial de 6-0 posar-se als valencians per sobre, un fet que no es produïa des de la primera cistella. Holt trencava la ratxa i es veia un altre partit, amb molt més encert que no pas als 10 primers minuts. En atac Lucic feia mal i el MoraBanc es trobava amb molts problemes ofensivament, amb masses pèrdues de pilota i males opcions de tir. Tot plegat feia que s’arribés al descans 38-32.

El tercer quart s’iniciava de la millor manera, capgirant el marcador amb un parcial de 0-8 gràcies a dos triples de Betinho i els punts de Bogdanovic, però els locals no tardarien tornar la mateixa moneda. Especialment encertat estava Trias, que aquesta temporada no ha gaudit d’excessius minuts i que contra el seu exequip tenia ganes de reivindicar-se. En el rebot ofensiu feia mal. I és que els andorrans estaven patint en aquest faceta, el que permetia donar diverses opcions de llançament. Jones a falta de tres segons per concloure el quart encistellava. El València servia ràpid i des de més enllà del mig de la pista Diot llençava amb la sort que la pilota entrava després de picar al tauler. Al darrer període s’entrava 59-53. La reacció arribava mitjançant Holt i Jones, però la falta de contundència a l’hora d’atrapar rebots va condemnar definitivament al MoraBanc, al que se li van sumar una manca d’idees preocupant en atac. Sato castigava des de la línia de tres i les distàncies es van anar ampliant. Quatre punts seguits de Trias tancaven el partit. Als darrers instants havien sortit a la pista Schneider i Niang, del filial. Qui no va fer-ho tot i estar vestit de curt a la banqueta és Sada. El base estava recuperat després de superar la lesió que l’ha mantingut inactiu les últimes setmanes. Peñarroya afirmava en la roda de premsa posterior que no va veure necessària la seva presència en pista. «És decisió tècnica i no crec que el Víctor Sada necessiti jugar un minut com a premi. Crec que seria bastant pitjor treure’l un minut a jugar que no treure’l», afirmava el tècnic, subratllant que «he cregut convenient que juguessin altres companys».

Massa irregularitat / «Acabem la temporada amb la sensació que hem finalitzat els últims partits», on es podria haver fet més per guanyar, indica Peñarroya, que vol un petit període de reflexió i encara no vol fer balanços, tot i que «la lectura d’ara al final segurament ennuvolaria molts moments en els que l’equip ha estat bé, perquè és evident que hem acabat pitjor del que volíem en quan a joc i victòries en aquesta part final de la temporada, però sí que és cert que els dos primers trams de Lliga l’equip sí que va estar bé». A la Fontenta, «a partir del segon quart comencem a tenir problemes en el rebot ofensiu, que és una cosa que ens ha condicionat i castigat», però a pesar de la situació «l’equip no s’ha deixat anar i arribem al final més o menys amb opcions». A pesar de la derrota, el MoraBanc «ha donat un altre perfil més alt que no pas que a l’últim partit a casa», quan va perdre amb l’Obradoiro mostrant una mala imatge.

El tècnic del València, Pedro Martínez, remarcava que l’enfrontament es va desenvolupar en les circumstàncies que esperava i tenia plantejades. «Ha estat un partit batallat com prevèiem. L’Andorra ha fet una Lliga molt bona, que potser no ha guanyat molts partits, però el que sí que ha fet és competir, especialment quan ha jugat fora. Avui [per ahir] ha estat una demostració més. Juga sòlid en atac, tenen molts focus d’atenció i en algun moment del partit se’ns ha fet difícil defensar-los», exposa Martínez.

Play-off / Els quarts de final dels play-off queden definits amb els enfrontaments: FC Barcelona Lassa-Montakit Fuenlabrada, Laboral Kutxa Baskònia-Herbalife Gran Canària, Reial Madrid-UCAM Múrcia i València Basket-Unicaja de Màlaga. A falta del que passi als despatxos, els conjunts que baixen a LEB Or són el  RETAbet.es GBC i el movistar Estudiantes. Si es confirma, el conjunt madrileny serà la primera ocasió en la seva història que descendeix.