PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ld’A vol acollir una reunió de la Internacional Liberal

L’objectiu és explicar al món la posició del grup envers l’acord amb la UE

Per EL PERIÒDIC

Pallarés a la Reunió del Comité Executiu de la Internacional Liberal.
Pallarés a la Reunió del Comité Executiu de la Internacional Liberal. | EL PERIÒDIC
La consellera general del grup parlamentari liberal, Judith Pallarés, va assistir a la 196a Reunió del Comité Executiu de la Internacional Liberal a Tbilissi, capital de Geòrgia, que va tenir lloc entre el 20 i el 22 de maig. Durant l’esdeveniment, Pallarés va proposar al Comité Executiu de la Internacional Liberal que el Principat aculli durant l’any 2017 una reunió de la Internacional Liberal que, segons apunta el grup, portaria al país un centenar de persones, incloent-hi polítics de primer ordre mundial. L’objectiu principal del grup liberal per organitzar la reunió de l’any vinent és explicar al món la seva posició envers la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea, ja que és l’únic grup amb representació parlamentària que no va firmar l’anomenat Pacte d’Estat.

La presència de la consellera general a la reunió del comité executiu va tenir un paper destacat, ja que va moderar la principal taula de debat de la trobada centrada en els reptes de seguretat a nivell global. El debat va comptar amb Tina Khidasheli, la ministra de defensa de Geòrgia; Roman Jakic, exministre de defensa d’Eslovènia; David Usupashvili, president del Parlament de Geòrgia i el president de la Internacional Liberal i exministre d’exteriors d’Andorra, Juli Minoves. Segons van explicar des de Liberals d’Andorra (Ld’A) Judith Pallarés va ser triada per conduir la taula de debat per la neutralitat del Principat d’Andorra a nivell internacional i perquè tot i ser un país sense exèrcit ha sabut mantenir el seu statu quo durant més de vuit segles.

Durant la xerrada, es va debatre sobre la situació que actualment viu Geòrgia amb la pressió que exerceix Rússia a la seva zona fronterera i la necessitat que la república europea pugui rebre el suport de l’OTAN per mantenir la seva integritat territorial i els valors democràtics. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT