PUBLICITAT

Ordino

España i la seva junta no es presentaran a les eleccions

Seran el 6 de juliol i el club té un dèficit de la temporada de 121.711,86 €

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els membres de la junta gestora presenten el balanç de la temporada als socis en assemblea.
Els membres de la junta gestora presenten el balanç de la temporada als socis en assemblea. | J.J.B.
Qui vulgui presentar una candidatura per a presidir l’FC Andorra té un termini de trenta dies per fer-ho. Junta gestora i socis no veuen un futur gens clar després de l’assemblea general extraordinària realitzada ahir, on va sortir data per a les eleccions i s’anunciava que el deute de l’entitat segueix creixent a passes agegantades.
 
I és que només en aquest curs el dèficit presentat és de 121.711,86 euros, sense tenir en compte per tancar l’exercici el es pot acumular del mes de maig vigent. I això només és de la temporada present, perquè des de que Lluís España dirigeix la gestora el que ha posat de la seva butxaca està al voltant dels 300.000 €, com ell mateix admet. A més s’ha de sumar el deute existent de la junta anterior. Una quantitat que el mateix club no coneix perquè l’assumpte està judicialitzat i sota secret de sumari. El procediment electoral mana que en el termini d’un mes des d’ahir sigui el termini per presentar les candidatures i el 6 de juliol seran els comicis, sempre que hi hagi més d’una candidatura.
 
España ho té clar i en aquestes condicions «no ens presentem». Els seus companys de junta a la mateixa assemblea van indicar anteriorment que tampoc ho farien. «Estem esperant a que es presenti algú», exposa España, fart de posar diners i que no es valori la seva tasca: «Això fa mal i cansa. Fas tot el que pots i tot són pals a les rodes». La decisió «me l’ha fet prendre alguna gent que diu que no fem bé les coses, quan nosaltres ho estem intentant tot per titar endavant el club». Des del primer dia ha expressat la queixa de no poder comptar amb tota la informació per tractar que el club rutlli. Un exemple és el deute, que «és impossible saber-lo. La batllia no el diu perquè és secret de sumari».
 
Els últims anys ha hagut d’assumir el dèficit que presenta l’entitat, que considera «una barbaritat» per les xifres que signifiquen. El futur el veu complicat, tot i que «no crec que el club desaparegui, però no es poden tenir aquestes despeses». Amb la subvenció pública no es pot cobrir la càrrega econòmica. «El Govern fa el que pot però no ens arriba. No li podem demanar més», pel que confia que sigui des del sector privat el qui estigui disposat a donar un cop de mà. Fins i tot aquest fet podria provocar un canvi en la seva decisió: «Si hi hagués patrocinadors potser m’ho repensaria, però és impossible que segueixi amb aquestes despeses». 
El que és segur és que hauria de trobar companys de junta perquè cap té la intenció de continuar en les condicions actuals. El que deixa clar és que encara que no es presentin candidatures per agafar el club, no abandonaran el vaixell de la nit al dia: «No deixarem penjat ningú».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT