PUBLICITAT

La Massana

La Copa del Món portarà 700 corredors de 30 països

El Vallnord Vall Park acollirà els pròxims dos anys els Mundials màster

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els cònsols de la Massana i el cap de Govern observen un ciclista després de la presentació d’ahir.
Els cònsols de la Massana i el cap de Govern observen un ciclista després de la presentació d’ahir. | Tony Lara
Acent dies per donar el tret de sortida per una nova Copa del Món de BTT. El compte enrera es va posar ahir en marxa a la Massana, en la que serà una cita de màxima rellevància de cara a conèixer els campions de cross country i descens, perquè que es tracta de la darrera prova del calendari de la competició. Es portarà a terme de l’1 al 4 de setembre. Els que tornaran el 2017 i 2018 són els Campionats del Món màster, que ja van disputar-se al Vallnord Bike Park l’any passat.
 
Organitzar una prova de la Copa del Món està garantit durant tres anys. En aquesta ocasió les previsions de participació són al voltant dels 700 corredors, amb 129 equips i 30 països que abasten els cinc continents. En quan a espectadors, s’esperen 35.000 a la parròquia. Respecte a anteriors ocasions, es produeix un canvi en l’ordre de les curses per qüestions televisives. El dissabte seran les finals de descens i diumenge les de cross country. Les rondes classificatòries de les dues modalitats seran el divendres, mentre que el dijous serà una jornada reservada per als entrenaments. S’espera que 1,9 milions d’espectadors segueixin les  retransmissions de televisió de les 38 hores que es difonen en directe, ja que són 139 canals de dinou les que oferiran la competició. En total es calculen més 42 milions d’audiència acumulada.
 
L’etapa andorrana gaudirà d’especial importància. «És la prova final i on es decidiran les diferents classificacions de la Copa del Món», argumenta Albert Balcells, director tècnic de l’esdeveniment, el que és tota una garantia del cartell de participants. A més arriba pocs dies després dels Jocs Olímpics de Río de Janeiro, pel que no faltaran els campions del cross country. 
 
El Vallnord Bike Park compta amb «recorreguts molt consolidats», que han rebut els últims anys diferents reconeixements, tant per part d’entitats com dels propis corredors i revistes especialitzades. El circuit de descens té 2,5 quilòmetres, amb un traçat «molt tècnic i dur, molt ben valorat pels corredors» i «té totes les parts tècniques i físiques que exigeixen» una instal·lació d’aquest tipus. A la part mitjana s’han introduït nous salts per guanyar en espectacularitat. La previsió del millor temps per completar el traçat serà de poc més de quatre minuts. Pel que fa al de cross country, de 4 km, al trobar-se en bona part «a més de 2.000 metres fa que exigeixi físicament un sobreesforç». 
 
Per a Gerart Riart, president de la Federació Andorrana de Ciclisme, «el més important és que Andorra és una cita al calendari» ja consolidada, que comporta que «formem part d’aquest circuit», encara que algun any no estigui al programa de competició. L’objectiu de l’ens és «d’aquí uns anys seguir fent la Copa del Món i que tinguem bikers andorrans que estiguin el més amunt possible», i en aquest sentit «seguim treballant amb els que tenim», amb una base de quasi 200 joves entre les modalitats de cross country i descens.
 
Mundials màster / L’experiència de l’any passat amb els Mundials absoluts i màster va convèncer a la Unió Ciclista Internacional per atorgar els dos propers anys l’organització dels Mundials de veterans a la Massana. El 2017 es disputaran el 24 i 25 de juny, com a prèvia de la Copa del Món, que serà l’1 i 2 de juliol. Per al 2018 la data de les dues competicions encara no està definida. El pressupost d’aquest any és de 700.000 euros, mentre que els dos pròxims al ampliar-se els esdeveniments ascendeix als 800.000. «Si no estiguéssim ben valorats no tindríem els grans esdeveniments que venen», afirma el cap de Govern, Toni Martí, remarcant la capacitat organitzativa del país, que «simbolitza la gran tasca que fem tots».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT