PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El CAVA, en estat crític

El club se sent maltractat per la federació i pateix un problema econòmic que el pot portar a desaparèixer

Per JOAN JOSEP BLASCO

Atletes del CAVA en una cursa de relleus sota cobert a Sabadell.
Atletes del CAVA en una cursa de relleus sota cobert a Sabadell. | CAVA
Moments difícils per al Club d’Atletisme Valls d’Andorra (CAVA). Està passant per moments difícils. L’entitat considera que la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) no està sent justa a l’hora de repartir la part de la subvenció que li pertoca amb uns criteris que no entenen i se sent escanyada econòmicament. Aquest fet provoca que es produeixi un futur incert i a nivell de junta fins i tot s’ha arribat a plantejar que el club pugui desaparèixer.
 
 Les relacions entre el club i l’ens no han estat les més fluides els darrers temps i el tracte s’ha anat tensant. «La federació està utilitzant uns criteris que no entenem. S’ho estan manegant com a ells els va bé. Només demanen que siguin justos i que els diners vagin per als atletes», exposa Àngel Dalmau, president del CAVA, l’entitat d’atletisme més antiga del Principat, fundada el 1979. La resposta que reben no els satisfà: «Ens donen excuses i creiem que no s’estan comportant correctament. Així no podem continuar, ens ho estan posant molt difícil». Tal és la situació a la que s’ha arribat que «en alguna reunió de la junta s’ha començat a parlar que el club pot desaparèixer si tot continua igual».
 
Sense liquiditat / La manera de repartir la subvenció pública per part de la federació és la que ha portat al moment crític actual. «Ens han retallat a la meitat. A més demanem que ens avancin els diners i no ho fan», es queixa el dirigent, que recorda que anteriorment podien tancar els exercicis a zero, sense tenir «ni beneficis ni pèrdues. Érem capaços de fer-ho entre la subvenció i les quotes dels nostres atletes». A l’hora de repartir «és només sentit comú i tenir les coses clares. Els diners són públics i s’han de gastar amb coherència i que tot estigui ben clar», però considera que no s’estan complint aquestes premises. Amb els tres entrenadors que hi ha al club s’ha arribat a un acord que fins que no puguin comptar amb pressupost «no cobraran, perquè no podem pagar». Això mentre que a l’FAA «hi ha un director tècnic treballant per a un altre club», referint-se al Sant Julià. Tot plegat provoca que hi hagi «moltes coses a la federació que no entenc», com que «pugui tenir una escola d’atletisme. Aquesta  és una qüestió que pertoca als clubs». Per trobar una solució veu que s’han de produir canvis significatius a l’ens, amb «una altra junta, que es facin les coses justes, clares i amb consens».
 
Assemblea / A l’octubre es realitzarà una assemblea al CAVA amb la intenció de convocar unes eleccions i que es presentin candidatures, per a trobar algun tipus de viabilitat a l’entitat. «Aniria bé que entrés gent jove, amb una altra manera de fer i actuar», exposa Dalmau, que preferiria no haver de continuar a la presidència. Espera que no hagin de tancar l’entitat. «Tot plegat sap molt greu, perquè hi ha atletes joves que estan pujant molt bé i altres que s’estan consolidant», a més de ser «l’únic club que organitza curses al país. Si no fos pel CAVA no hi hauria atletisme a Andorra», i remarca el nombre de proves que realitzen, com el Cross Internacional de les Valls, el Míting Internacional d’Andorra, el 10K Valls d’Andorra, la Trobada de Veterans i la Cursa de la Dona. A més, a nivell de resultats dels seus atletes fa que «siguem els millors i de llarg». És el club d’atletisme del país  que compta amb més components i alguns d’ells són referents a nivell nacional, com Marcos Sanza.
 
51 podis de 87 possibles / El Campionat d’Andorra es va realitzar el cap de setmana passat a l’estadi Comunal. El CAVA va ser el club més destacat dels que hi prenien part, sent capaç d’aconseguir que els seus atletes aconseguissin 51 podis dels 87 que hi havia en joc en el total del programa. A més, fins a 7 proves el podi va ser completat íntegrament pels seus esportistes. Van aconseguir quatre títol Txiqui Aguilera (salt de llargada i llançament de disc, javelina i pes) i Dayane Huerta (400 metres tanques, i 800, 1.500 i 5.000 llisos). Pol Moya en va sumar tres (400, 800 i 1.500 llisos).
 
Aprovat el pressupost de la FAA en una assemblea tensa
 
Ordino q  De nou torna a haver-hi tensió i retrets en una assemblea de la FAA, com la que es va realitzar ahir al Centre de Tecnificació d’Ordino. Cada punt a tractar provocava enganxades dialèctiques entre els assistents, que va fer que la trobada s’allagués, com va succeir en la darrera ocasió que es va portar a terme l’assemblea. Si més no, en aquesta vegada sí que va aprovar-se el pressupost que presentava la junta directiva de l’ens, de 241.382,79 euros, i els canvis als estatuts.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT