PUBLICITAT

Baixen els dipòsits amb la fi de la incertesa

  • L'ABA indica que la major confiança va comportar el retorn a altres productes
  • BIBM i Andbanc van ser les entitats en què més es va produir aquesta tendència
M. R.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Antoni Armengol. Foto:

L'anuari Andorra i el seu sistema financer 2009, recentment enllestit per l'Associació de Bancs d'Andorra (ABA), recull la dinàmica ja explicada per les entitats en els seus balanços i aporta interessants conclusions, com ara el fet que el descens dels dipòsits es deuria a la fi de "la incertesa generada per la crisi financera internacional" durant el 2008. L'ABA exposa com el "traspàs significatiu de recursos de clients gestionats fora de balanç cap a productes més segurs, especialment dipòsits" que s'havia produït en aquell exercici ja és cosa del passat.

Concretament, l'associació de bancs clarifica en el recull que "l'alça experimentada pels mercats de capitals internacionals durant l'exercici 2009 ha generat una disminució dels dipòsits de clients del 18,24% amb relació a l'any 2008", invertint així la tendència iniciada en els últims anys. De fet, entre els anys 2007 i el 2008, els dipòsits s'havien incrementat el 29,12%, mentre que entre el 2006 i 2007, aquests mateixos dipòsits havien crescut el 18,53%. Segons l'ABA, part dels recursos gestionats de clients van ser transferits cap a fora del balanç.

D'aquesta manera, i després que els dipòsits de clients tinguessin un ritme de creixement elevat des del 2004 fins al 2008, segons l'informe, l'any passat es va experimentar "un canvi de tendència tornant a un nivell similar al del 2007".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT