PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Personatge històric: Joan Coromines

(1905-1997)

Per El Periòdic

Joan Coromines
Joan Coromines
Va ser un dels principals especialistes en lingüística romànica ja que tenia un gran coneixement del català, l’occità i el castellà. És per això que el podem considerar un dels lingüistes cabdals de la nostra llengua. A més, també fou especialista de lingüística indoeuropea i aràbiga. 
De les seves obres, cal destacar-ne el Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana, Estudis de toponímia catalana, Lleures i converses d’un filòleg i Onomasticon Cataloniae.

Joan Corominas va néixer a Barcelona. Ja de ben jove va mostrar interès en la lingüística i va cursar els seus estudis a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Barcelona, que va completar a diverses ciutats europees. Amb 25 anys va començar a treballar a l’IEC i un any més tard va publicar la seva tesi amb el títol ‘Vocabulario aranés’. 

La Guerra Civil Espanyola li va arrabassar tot el seu patrimoni, fet que el va empènyer a exiliar-se a l’Argentina el 1939. Posteriorment, es va desplaçar als EUA i el 1948 va obtenir una càtedra a la Universitat de Chicago, on va publicar el Diccionario crítico etimológico de la lengua castellana, l’obra que li proporcionà prestigi internacional. El 1967 va tornar a Catalunya un cop jubilat i va iniciar la redacció de tota la seva producció lexicogràfica catalana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT