PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un centenar de pilots participaran a l’Andorra 500

La moto més antiga que pren part en aquesta cursa de regularitat és una Harley Davison del 1957

Per JOAN JOSEP BLASCO

Despres, Maestre, Antor i Castera.
Despres, Maestre, Antor i Castera. | Martin Imatge
El món vintage està de moda i el sector del motor no se n’escapa. L’Andorra 500 n’és una mostra. En la segona edició arriba al centenar de pilots, el que significa una quarantena més que l’any passat. Aquest ral·li de regularitat de motos clàssiques es realitza del 3 al 5 de juny en la major part per les carreteres d’Andorra, el que permet als participants conèixer el territori.
 
La prova, com diu el nom, consta d’un recorregut de 500 quilòmetres. I no s’han de completar a la màxima velocitat, sinó mantenint un ritme, que es trobarà entre els 45 i els 50 km/h. El divendres serà una jornada pròleg fins a Arcalís i els dos dies següents es disputaran les especials per diferents indrets del Principat, com la Rabassa, Fontaneda, Beixalís, Ordino i el circuit d’Andorra-Pas de la Casa. També transcorrerà per territori català. Un fet que diferencia aquest esdeveniment és que la carretera estarà tallada al trànsit, el que permet un major grau de gaudiment a l’hora de portar aquest tipus de motocicletes. «És una possibilitat quasi única al món d’anar en una carretera tancada», exposa l’organitzador, Cyril Despres.
 
La moto més antiga serà una Harley Davison de l’any 1957 i les categories participants clàssiques, neoretro i custom. Els participants, entre els que hi ha cinc dones, representen 10 països. La majoria són europeus, però també n’hi ha d’estats tan llunyans com Austràlia i Qatar. D’andorrans hi ha una desena. El campió de Dakar Stéphane Peterhansel repeteix participació. També hi seran dues estrelles mundials del BMX com són Matthias Dandois i Alex Jumelin, que a més faran una exhibició a Ordino, on es troba el centre neuràlgic de la prova.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT