PUBLICITAT

Andorra La Vella

Els establiments del sector comercial i de la restauració són els que presenten un ús del català més baix

Només el 15,1% dels clients dels grans magatzems són atesos en la llengua oficial

Per ESTEFANIA GRACIA

Ciutadans i visitants del país passejant per la zona comercial.
Ciutadans i visitants del país passejant per la zona comercial. | TONY LARA
Els establiments del sector comercial i de la restauració són els que presenten un ús del català (la llengua oficial del Principat) més baix. Així ho han destacat aquest matí el cap del Servei de Política Lingüística d’Andorra, Joan Sans, i la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert. Les autoritats han presentat la memòria de coneixements i usos lingüístics de la població del Principat. On es desenvolupa la situació i evolució de la ciutadania en aquest àmbit. La memòria recull dades extretes de diverses enquestes que s’han anat fent des del 1995 al 2014. En aquest darrer any inclòs, s’ha preguntat a 727 persones sobre l’ús que fan de les quatre llengües més presents al país, com el català, castellà, francès i portuguès.
 
Entre les conclusions de la memòria, es destaca que pel que fa a les botigues, un 53,5% dels clients enquestats parlen sempre en català i l’atenció que reben, en un 51,8% dels casos és en aquest idioma. Pel que fa als restaurants, un 36,2% dels clients parlen sempre en català i un 35,5% són atesos en aquesta llengua. 
 
Els grans magatzems són els establiments amb el percentatge de parla catalana més baix, ja que només un 17,3% dels clients parlen sempre en català i un 15,1% són atesos en aquesta llengua. 
 
Més informació a l’edició de paper de demà.
 
PUBLICITAT
PUBLICITAT