PUBLICITAT

Territori licitarà a la tardor les obres del túnel dels Tresponts

Els treballs de construcció tindran un cost de 40 milions d’euros

| tunel, tres, ponts
El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya té previst licitar i adjudicar les obres de construcció del túnel dels Tresponts entre la tardor d’aquest any i l’hivern de l’any que ve. Els treballs, que s’executaran al tram de la C-14 entre Organyà i el túnel de Montant de Tost, costaran aproximadament 40 milions d’euros i s’allargaran fins al 2020.
Segons ha explicat a l’ACN el secretari general d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, es tracta d’unes obres previstes en les actuacions de millora de la seguretat viària, a causa de la inestabilitat de la muntanya, que ha provocat alguns despreniments i posa en perill els conductors.

un quilòmetre de longitud / El túnel previst a la zona tindrà al voltant d’un quilòmetre de longitud, amb dos carrils de 3,5 metres i vorals d’1,5 metres, i inclourà dues galeries d’evacuació 370 i 300 metres. Segons ha indicat Font, l’objectiu és començar la licitació a l’estiu, quan s’hagin aprovat els pressupostos i un cop s’hagi dut a terme l’adjudicació per iniciar la construcció del túnel.
La intervenció és una demanda llargament reivindicada pel territori pel risc que suposa circular per aquest tram de la C-14. En aquest sentit, el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ja va anunciar en una visita a la Seu el compromís per dur a terme les obres, després de les demandes fetes des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

proposta del PSC / Així mateix, la Comissió de Territori del Parlament va aprovar per unanimitat el passat 30 de març una proposta del PSC sobre la construcció del túnel, un cop negociades i transaccionades les esmenes presentades pel grup de Junts pel Sí. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT