PUBLICITAT

La Massana

L’Andoflora té nous enginys

La fira compta amb la participació de 23 estands i diversos productes del món floral

Per ESTEFANIA GRACIA

Un home arregla les flors d’un estand d’Andoflora 2016, ahir.
Un home arregla les flors d’un estand d’Andoflora 2016, ahir. | EMILIO PRENAS
Andoflora va donar ahir el tret de sortida a l’esdeveniment primaveral que cada any cobreix tota la Massana amb decoracions i motius florals. La fira-mercat compleix enguany la seva 23a edició i ho va deixar pal·lés ahir amb una coreografia inaugural i diversos actes que van conformar el primer dia de l’esdeveniment. 
 
Així, el cònsol major de la parròquia, David Baró, va recordar durant la inauguració que dita fira posiciona a la Massana ja no només com la parròquia de «la muntanya i del còmic», sinó també com la «de les flors». Una titulació que s’ha anat forjant any rere any i després de cada edició. 
 
Per donar el tret de sortida, i després que les autoritats tallessin la cinta inaugural col·locada a l’inici de la plaça de les Fontetes (l’espai que ja fa anys que acull la fira), els cònsols de la parròquia i diversos membres del comú van fer un tomb protocol·lari entre els 23 estands que enguany conformen Andoflora. 
 
Entre les parades es podien trobar diversos productes alimentaris, com mels, fruits secs o creps que posaven el toc de rebosteria i restauració a la fira. Així mateix, entre els estands es podien veure nous enginys i materials del món floral. Com un test que gira en funció del vent i del pes de la mateixa planta que acull o un hort muntable que permet tenir un petit jardí al mateix balcó de casa. Però no podien faltar les tradicionals parades de flors, i és que els altres productes no tindrien sentit sense la protagonista de la fira i qui dona nom a Andoflora.
 
Participació de les empreses / L’edició d’enguany aporta diverses novetats, entre elles, la participació de quatre empreses del país que han decorat quatre espais de la parròquia amb motius florals i primaverals. Els ciutadans poden valorar aquests espais i escollir quin és el racó que més els ha agradat, si la parada d’autobús de Centre Vila (davant del Comú de la Massana), l’espai d’inauguració d’Andoflora,  la Plaça del Pi o les escales del pujador de les escoles. Així, els interessats podran votar en l’Oficina de Turisme de la parròquia quin és l’espai que més els agrada. 
 
Andoflora estarà present durant tot el cap de setmana i finalitzarà diumenge a les 20.00 hores amb un acte de cloenda. Durant aquests dies, la fira acull més d’una vintena d’actuacions i espectacles. Entre aquests, en destaca per exemple el taller infantil a càrrec de Tot Idea que tindrà lloc avui a les 11.00 hores. Serà un taller de ‘minions peluts’. 
 
També tindrà cabuda un concurs de composicions florals per a interiors que es durà a terme avui a les 11.15 hores per a tots els ciutadans que hi estiguin interessats. O un taller de flors de roba a La Capsa per a infants.
 
Però la música també forma part d’Andoflora, i com ja és tradicional, per cloure la jornada d’ahir i d’avui, res millor que un concert. Demà continuaran els esdeveniments amb més actuacions i espectacles al carrer. A més, per amenitzar la fira, durant les diverses jornades s’anirà repetint la coreografia feta durant la inauguració, a càrrec de l’Escola Líquid Dansa, per mostrar als assistents que no hagin pogut gaudir del ball anteriorment la història d’una flor que acaba convertint-se en una planta carnívora i devorant a les seves cuidadores. 
 
Però no només la plaça de les Fontetes és l’escenari de l’Andoflora 2016, ja que diversos indrets, com els mateixos establiments fixes de la parròquia, també s’han vestit per a l’ocasió i decorat acorde amb els colors blanc i vermell que enguany acompanyen a la temàtica d’amor i passió de la fira. Uns elements que es compaginen encara més amb la desfilada de pentinats i rams de núvia que tindrà lloc avui a les 17.30 hores per ajudar a aquelles núvies indecises a acabar d’escollir el tocat perfecte per al seu gran dia o les flors que l’acompanyaran. 
 
Tanmateix, un cotxe antic guarnit de boda (que veritablement sembla nou), és l’encarregat de donar la benvinguda als assistents des de l’entrada de la plaça que acull l’Andoflora 2016. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT