PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Koldo: «Tots els que han vingut han aprofitat la seva oportunitat»

El seleccionador tira d’un grup amb molta cara nova i tres debuts que és capaç d’empatar amb Azerbaidjan

Per Iván Moure

L’onze inicial que va sortir al terreny de joc de l’estadi Sportverein Bad Erlach, el divendres passat abans de l’amistós entre Andorra i Azerbaidjan.
L’onze inicial que va sortir al terreny de joc de l’estadi Sportverein Bad Erlach, el divendres passat abans de l’amistós entre Andorra i Azerbaidjan. | FAF
El partit de divendres contra Azerbaidjan a Àustria, el primer de preparació per a la pròxima fase de classificació mundialista que començarà al setembre, va servir per veure una convocatòria atípica, amb molta cara nova. El resultat va ser un gratificant 0-0 –contra un combinat que havia sumat sis punts al darrer Preeuropeu– que ahir va provocar l’aprovació del seleccionador: «Tots els que han vingut han aprofitat la seva oportunitat», va assegurar Koldo Álvarez.
 
Alguns com Marc Pujol, Ayala, Edu Peppe, Riera, Adri, Ivan Lorenzo, Víctor Hugo o Marc Rebés no van ni viatjar. D’altres com Ferran Pol, Ilde Lima, Sergio Moreno, Ludo o Moisés San Nicolás es van quedar a la banqueta d’inici. Moviments poc usuals que el preparador va justificar de la següent manera: «Molts no podien desplaçar-se a Viena per la feina, d’altres estaven tocats, d’altres per decisió tècnica. Ha estat una barreja de tot però també ha servit com una oportunitat per provar gent nova».
 
18 ANYS ACABATS DE FER I TITULAR / Així doncs Andorra va sortir a la gespa de l’estadi Sportverein Bad Erlach amb Josep Antoni Gomes sota pals; a la defensa Jordi Rubio, Max Llovera, Emili Garcia, Marc Garcia; Marc Vales; Marcio Vieira, Jordi Aláez, Víctor Rodríguez, Cristian Martínez; i Aarón Sánchez. Alexandre Martínez va entrar al minut 50  per Cristian Martínez i Andreu Matos, al 65 per Aarón. Els tres debutants. Aláez, nascut el 1998, «va donar rendiment des del primer minut», segons Koldo. Alexandre –del mateix any– i Matos –del 1995– «també van complir de sobres» per a un seleccionador que va quedar encantat «per la intensitat amb què van jugar. Tots van estar força bé».
 
Crida l’atenció que Ilde i Pol, indiscutibles, no juguessin però a banda de què el seleccionador sempre ha sostingut la premissa de què ningú no és imprescindible, ahir va deixar clar que «si es produeix alguna baixa per lesió, sanció o decisió tècnica, hem d’estar preparats per a tot. Per això serveixen els amistosos, cal  veure altres alternatives en acció».
 
NI RASTRE DEL 4-2-3-1 / A banda de la intensitat, la nova selecció va començar d’inici amb un 4-1-4-1. Va jugar 35 minuts amb aquest esquema tàctic, per tal d’intentar aturar una possible sortida en tromba del rival: «Azerbaidjan buscava generar superioritats i amb molta gent al mig del camp no els hem deixat», va aclarir Koldo. Després es va passar al dibuix 4-4-2: «Té un caire més ofensiu i ens ajuda a tenir dues persones en la recuperació de la pilota». Del 4-2-3-1 ni rastre. Sembla que l’esquema de joc és un dels punts que canviaran per a la propera fase.
 
Koldo vol tenir al setembre «una selecció amb intensitat i agressivitat, que tingui el partit controlat malgrat que no tinguem la possessió. Que passin coses on volem nosaltres, no el rival». Divendres no només es va aconseguir això, sinó que també va lluïr l’atac: «Només va faltar el gol. Vam tenir sis faltes a la frontal, vam tirar cinc córners i l’àrbitre es va menjar dos penals. No li dono importància perquè el resultat en un amistós és secundari, però en tot cas, que no et xiulin dos penals no et passa si no estàs a l’altra àrea».
 
El dimecres que ve, un nou amistós contra Estònia. El seleccionador avança que la convocatòria serà similar, però que pot haver-hi «alguna variació».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT