PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern inclourà la legislació sobre biomedicina aquest any

El Ministeri de Salut treballa en la nova llei per tal d’evitar el buit legal que existeix actualment

Per EL PERIÒDIC

Un investigador treballa al seu laboratori.
Un investigador treballa al seu laboratori. | EFE / Chema Moya
El Govern preveu aprovar la Llei del Medicament i de Teràpies avançades per a poder incloure la legislació referent a la biomedicina i que així els sectors econòmics del país puguin operar sense el buit legal actual. Així ho va assegurar el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, que va avançar que aquesta llei s’aprovaria aquest any.

La Llei del Medicament que actualment es troba en fase d’elaboració preveu que sigui també de «Teràpies Avançades» on s’inclouran aspectes de la medicina regenerativa. Álvarez Marfany va reconèixer que cobrir el buit legal pel que fa a les tècniques de medicina basades en la biotecnologia «és un deure que té el Govern». El ministre de Salut va apuntar també que el sector «es troba en evolució» i que s’ha de legislar perquè les empreses i el sector empresarial implicat pugui operar amb completa normalitat.

Canvis de la nova llei/ A més, la que serà la Llei del Medicament i les Teràpies Avançades provocarà un canvi en la normativa penal del país. «Una vegada estigui la llei clara, l’haurem d’encaixar», va expressar Marfany.

En el transcurs del 2014 i al llarg del 2015 l’Associació de Biotecnologia d’Andorra, Andbio, havia reclamat una regulació del sector amb una llei de biomedicina. Entre altres qüestions, planteja l’adhesió i ratificació del Conveni d’Oviedo per a la protecció dels drets humans i la dignitat de l’ésser humà en relació a les aplicacions de la biologia i la medicina. Un tractat que data del 1997 i que relaciona la bioètica amb la defensa i promoció dels drets humans, especialment en àmbits nous com la biomedicina.

A part de signar i ratificar el conveni d’Oviedo, el que demanen les empreses del sector del país des de fa més d’un any és també que l’Executiu doti Andorra d’una llei per regular els assajos clínics, els testos genètics i el consentiment informat així com que encara no s’hagi canviat el codi penal perquè deixi de ser delicte l’ús de proves genètiques. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT