PUBLICITAT

Andorra la Vella

Saber més i de franc sobre els núvols d’emmagatzematge

El Fòrum d’Empresa d’Andorra Telecom oferirà el pròxim 9 de juny cinc ponències d’experts de la ciberseguretat

Per Iván Moure

Vilana, ahir durant la presentació del Fòrum Empresarial 2016 a la seu d'Andorra Telecom.
Vilana, ahir durant la presentació del Fòrum Empresarial 2016 a la seu d'Andorra Telecom. | C. G. / ANA
Cloud & Seguretat és el títol que ha donat Andorra Telecom al Fòrum d’Empreses 2016 que organitzarà el pròxim 9 de juny a l’Art Hotel de 9.00 a 17.00 hores i que busca informar de tendències i actualitat en telecomunicacions. Aquesta trobada comptarà amb cinc ponències d’experts en l’imparable creixement del núvols, una moda cada dia amb més pes dins del món tecnològic basada en l’emmagatzematge d’informació. Allò de guardar els arxius en un disc dur, un pen, a l’ordinador o en un servidor físic és cada vegada menys usual. El futur és aquest, els clouds. Els populars Dropbox, Gmail o Hotmail són clars exemples.
 
«Busquem alternatives per tenir un internet més segur i el cloud és una tendència a l’alça. Aquest permet, en qüestions de seguretat, minimitzar els atacs i la pèrdua d’informació», va explicar Josep Vilana, director de relació amb el client d’Andorra Telecom. 
 
Perquè la seguretat 100% no existeix en el món de les telecomunicacions però els núvols apareixen com una alternativa de màximes garanties que permet a les empreses prescindir d’una infraestructura i optar per un sistema més pràctic i econòmic com és el del lloguer d’espai de memòria. A Andorra, el percentatge encara petit d’utilització d’aquest sistema, però Vilana és clar sobre aquesta situació: «És el futur. Ara es fa servir l’híbrid, que combina el cloud amb l’espai físic, però cada vegada hi ha més servei que tira per aquesta tendència».
 
Fa vuit anys que el tema de la ciberseguretat va començar a traçar camí al Principat. Andorra Telecom preveu aplegar entre 50 i 100 assistents en una tercera edició destinada a empreses i professionals del Principat. Per suposat, l’assistència serà de franc i les inscripcions es fan a través del telèfon gratuït 115.
 
ELS CINC PONENTS / El primer tema de debat serà el de Evolució i seguretat, a càrrec de Cèsar Marquina, enginyer de seguretat i frau d’Andorra Telecom i David Julián, responsable de gestió de risc. Una hora més tard Eduardo Arriols, responsable de Red Team en Innotec System, parlarà de Quan l’atac és la millor defensa. Continuaran les ponències amb Estat de l’art de la ciberseguretat que protagonitzarà David Macià, account manager de Fortinet per l’Àrea de Catalunya i Andorra i abans de la pausa per dinar, Nicolás Castellano, consultor a ciberseguretat d’Andubay, xerrarà sobre La ciberseguretat i la PIME.
 
A la tarda, a partir de les 15.30 hores, es posarà punt i final a les ponències amb Som Cloud: creant entorns segurs a càrrec de Jordi Celades, analista de negoci d’Andorra Telecom i Eugeni Viudez, enginyer de prevenda de Nexica.
 
Una jornada, doncs, amb la presència d’experts amb una dilatada experiència en assessorament, formació i suport a la indústria IT que aportaran uns coneixements que segons Vilana, «han de servir com a eina d’informació útil i pràctica de les darreres tendències i novetats en el món de la ciberseguretat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT