PUBLICITAT

Andorra La Vella

L’acord de lliure circulació de persones es posposa al 2017

El ministre Espot creu que cal mantenir les especificitats

Per L. R / E. G.

El ministre Espot durant la Comissió Legislativa d’Interior, ahir.
El ministre Espot durant la Comissió Legislativa d’Interior, ahir. | TONY LARA
El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, va confirmar ahir que tot i que es continuarà treballant en relació a la lliure circulació de persones que es preveu en l’Acord d’Associació amb la Unió Europea (UE), aquesta llibertat «no serà la primera» que negociaran, més bé, l’abordaran «de cara al proper any». 
 
Tot i això, el ministre va puntualitzar que aquesta és «una de les llibertats més importants on ens hi juguem més a Andorra» i s’hi haurà de treballar amb consciència. 
 
Accés al mercat interior / Espot va destacar que des del departament «que encapçalo [Justícia i Interior] i d’una forma molt coordinada amb el Ministeri d’Afers Exteriors, tenim l’obligació d’anar molt preparats i molt documentats a la taula de negociació de manera que puguem defensar amb la major credibilitat i el major fons possible la nostra posició negociadora, que no és altra que evidentment accedir al mercat interior i assumir la lliure circulació de persones. Perquè tot plegat és positiu per Andorra». 
 
Mantenir les especificitats / Tot i voler entrar en la negociació, Espot creu que cal «mantenir les especificitats que creiem que són absolutament necessàries tenint en compte la nostra realitat territorial i poblacional molt diferent de la dels grans estats que a vegades ens envolten».  
 
Entre aquestes especificitats es troba la intenció de mantenir el sistema de quotes per als treballadors del país. Ja que Andorra té 75.000 habitants i més de la meitat són estrangers amb residència efectiva de llarga durada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT