PUBLICITAT

Andorra la Vella

Aposta Peñarroya

El BC MoraBanc Andorra segueix confiant en el tècnic de Terrassa i el renova per una temporada més

Per JOAN JOSEP BLASCO

Joan Peñarroya signa el contracte que el vincula una temporada més amb el MoraBanc, ahir
Joan Peñarroya signa el contracte que el vincula una temporada més amb el MoraBanc, ahir | Tony Lara
La banqueta del BC MoraBanc Andorra seguirà ocupada per Joan Peñarroya. Club i entrenador signen el contracte per una temporada més, amb l’objectiu de sempre, de continuar en el camí de créixer conjuntament. I units és com esperen arribar a cotes més altes. L’entitat ha anat ràpida a l’hora de renovar al tècnic i a partir d’ara se centraran únicament en la confecció de la plantilla. Un grup de jugadors on es produiran canvis significatius. El primer ja es va produir la setmana passada, amb la marxa de Víctor Sada. A l’entitat tenien clara la decisió i no van esperar a tancar la continuïtat del tècnic de Terrassa.
 
Les converses a dues bandes van fructificar per confeccionar el projecte per a la pròxima temporada. «Tenim molt clar l’equip que volem», assegura Peñarroya, satisfet per seguir entrenant al Principat, perquè considera que pot seguir aportant a la idea que té el club, que és una continuació dels darrers temps. «Evolucionaré com he fet tots aquests anys. Tenim gana, compromís i convicció de fer-ho millor i seguir creixent», assegura el tècnic, que complirà el seu setè any al capdavant del MoraBanc, fent-lo pujar des de la LEB Plata fins a consolidar-lo a l’ACB. La irregularitat mostrada el curs acabat de finalitzar fa que es plantegessin diferents escenaris, perquè veu evident que «quan tenim dos mesos com els últims nostres qui no dubta o no es fa plantejaments és que no medita prou les coses».
 
La intenció principal en el futur més proper és «intentar buscar aquest puntet més» per provar d’assolir cotes més elevades, tot i que després de dues temporades a l’ACB és un èxit «consolidar un projecte, un equip i un país en una lliga com aquesta». Té ganes de tenir aspiracions més elevades al MoraBanc i per a que sigui un fet ja pensa en la composició de la plantilla. Des de la directiva s’apuntava a que havia mancat esperit competitiu i d’intensitat, i en aquesta mancança treballarà per «extreure del jugador i l’equip» el màxim de les facultats de cadascú, perquè aquest és l’objectiu per no caure en els mateixos errors. «Estic convençut que tenim les eines per fer una temporada millor que l’última», ja que del que es va fer en aquesta, «com a tots, em queda un regust dolent com ha estat el final». Es va viure com en una muntanya russa en certs trams, una «situació que no ens havíem trobat i segur que hem apuntat moltes coses».
 
Cas Sada / La marxa de Sada era clara fos qui fos l’ocupant de la banqueta. El base català, un cop confirmat dimecres passat que no seguiria, va voler donar el seu punt de vista sobre el que és el club i l’equip, afirmant que falta exigència tant a l’entrenador com a la mateixa entitat a l’hora d’exigir resultats. Peñarroya es desmarca de qualsevol polèmica. «Estem per mirar el futur», però de totes formes vol deixar clar que «un club com aquest, sense exigència i si perdem partits no passa res, en sis anys no hauria fet el que ha fet». A Sada li desitja sort en un futur, però «sobretot que ens vagi bé a nosaltres», fent evident que la relació entre les dues parts no passava pel seu millor moment.
 
Aquest és un cas concret, perquè afirma que sempre ha tingut el suport de la plantilla respecte a la seva feina de dirigir al grup. «No he tingut aquesta percepció», que fos al contrari. Al llarg d’una temporada «hi ha moments de tot», sobretot quan es passa per una ratxa de derrotes, com les diverses que ha acumulat el MoraBanc al llarg dels mesos, però considera que tots han anat a una per tal d’assolir els objectius: «No he tingut jugadors que no hagin estat amb l’equip, l’entrenador o el club».
 
Aixàs ambiciona més / La setmana passada el president de l’entitat, Gorka Aixàs, ja va valorar el que va ser la temporada, on es van produir «sensacions contraposades», com ell mateix indica, pel que va poder-se viure la primera volta en contraposició amb la segona. La renovació de Peñarroya es produeix perquè «seguim creient que és la persona que ens pot seguir fent créixer». Era la primera opció. Amb la que es volia incidir i prendre una decisió abans de considerar qualsevol altra possibilitat. Per com es va finalitzar la temporada es van fer valoracions, però res diferent al succeït cada final de curs. «Hi ha hagut debat com hi ha hagut sempre», remarca Aixàs, satisfet pel resultat final de la temporada: «Som un club que ha d’estar cada any content per ser en aquesta categoria». Tots plegats, com els últims anys i amb la mateixa idea, aspiren a seguir donant passes endavant. I perquè no en alguna ocasió classificar-se per a una Copa del Rei o uns play-off. «Volem ambicionar de fer una temporada que ens permeti sortir del registre normal», i aquests dos objectius es troben fora del cercle de la normalitat.
 
Contractes amb clàusula / L’actual plantilla compta amb tres jugadors amb contracte per un any més. Són Vojdan Stojanovski, Betinho Gomes i David Navarro. Els dos primers tenen una clàusula fins el 30 de juny, que els permet trencar la vinculació previ pagament d’una compensació econòmica al club. La resta de jugadors queden desvinculats i estudiran cas a cas, pel rendiment mostrat, la conveniència de la seva renovació. Dies enrera Aixàs va avisar que hi haurà canvis significatius a la plantilla per a la propera temporada. Un altre aspecte a tractar és la contituïtat del cos tècnic, que va a part de la de Peñarroya. En els pròxims dies s’acabarà de tancar els seus acompanyants a la banqueta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT