PUBLICITAT

Andorra La Vella

‘Viu l’estiu’ incorpora arts marcials i un campament d’hípica

Per assistir al programari s’han obert 3.390 places per a nens d’entre tres i 17 anys

Per EL PERIÒDIC

Presentació del programa ‘Viu l’estiu 2016’, ahir.
Presentació del programa ‘Viu l’estiu 2016’, ahir. | ANA / M. B.
Torna a la capital el programa Viu l’estiu, amb activitats esportives i de lleure dirigides a nens d’entre tres i 17 anys. En total, hi haurà 14 activitats amb algunes novetats, com ara un campament combinat d’hípica, taekwondo i karate, i els matins esportius o el campus de volei platja combinats amb un curs d’anglès a les tardes, segons informa l’ANA.
 
Així, del quatre de juliol al set de setembre, els Departaments d’Esports i el de Social d’Andorra la Vella, juntament amb alguns clubs esportius de la parròquia, oferiran una vegada més un seguit d’esdeveniments per als més joves per tal d’amenitzar les seves vacances d’estiu. A més de les novetats d’enguany, Viu l’estiu continuarà oferint algunes activitats ja realitzades en anys anteriors. 
D’aquestes, les que més èxit tenen, segons el cap d’àrea d’activitats i programes esportius, Josep Tudó, són el Mou-te amb McDonald’s! en què arriben a participar 185 nens cada setmana, ja que «hi ha vinculades 14 entitats esportives i es fa a finals d’agost i principis de setembre». Així com els campus de volei platja, vela, tennis i pàdel.
 
Places que s’ofereixen / El cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, va explicar ahir durant la presentació de Viu l’estiu que en total s’ofereixen 3.390 places (70 menys que l’any passat). Concretament, 1.380 són per a activitats esportives, 1.420 per a les del Departament de Social i 590 places per a les quatre activitats organitzades per les entitats esportives. Pel que fa als llocs de treball, s’han contractat un centenar de monitors a través d’edictes públics.
 
Els preus varien segons el tipus d’activitats, però Pons va recordar que estan altament subvencionats amb descomptes per a famílies que portin més d’un fill, i amb l’objectiu que siguin accessibles per tothom.
 
Pel que fa al Departament de Social, s’oferiran les activitats que ja hi ha durant l’any a la ludoteca de Santa Coloma i al casal d’infants El Llamp, tot i que s’amplien els horaris «per donar resposta a les necessitats de les famílies», segons va explicar la consellera de l’àrea, Ester Vilarrubla. A més, s’organitzen les colònies a l’alberg de La Comella destinades a nens de set a 14 anys i dividides en dos torns de 12 dies cadascuna del 18 al 20 de juliol i del 22 d’agost al 2 de setembre.
 
Les inscripcions per a les colònies s’han de fer al Departament de Social, i durant les primeres hores ja s’han cobert un terç de les places. 
 
Cap nen sense activitats / La cap d’àrea de Social, Montse Altimir, va insistir en la importància que cap nen es quedi sense activitats esportives o de lleure per problemes econòmics, i per això va recordar a les famílies que ho necessitin que s’adrecin al departament i es valorarà la seva situació per mirar de garantir l’accés a tots els nens que vulguin participar a Viu l’estiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT