Tallinn

Dues errades condemnen la selecció a perdre amb Estònia

Andorra segueix mostrant-se segura en defensa, però en atac té problemes per crear ocasions

Per EL PERIÒDIC

Maksim Gussev i Marc Garcia esprinten per fer-se amb l’esfèrica.
Maksim Gussev i Marc Garcia esprinten per fer-se amb l’esfèrica. | Ilmar Saabas
Si una cosa queda clara és que la selecció defensivament està treballada, però en atac es mostra inoperativa. Tant contra Estònia com anteriorment amb Azerbaidjan no va patir excessius problemes al darrera, amb una xarxa en les diferents línies que els permetia mantenir-se segurs, tot i que s’ha de tenir en compte que són dos partits amistosos i no de competició. Estònia va mantenir el pes del partit i el control de la pilota per acabar-se imposant (2-0).

Els bàltics van portar sempre la iniciativa i els andorrans no van poder gaudir tant amb la pilota com en el matx de la setmana passada. Pikk realitzava una centrada per banda esquerra a la que Gussev no hi arribava per centímetres. La selecció es trobava ben posicionada i no deixava forats, però al minut 23 un error de càlcul en el bot de la pilota permetia Kruglov rematar i marcar, amb Rubio desviant lleugerament l’esfèrica. Pol no va tenir gaire feina durant tot el matx. Kokla per banda local i Rubio per la visitant realitzaven xuts massa alts. A la represa el domini estoni va ser més evident, però aquest no va revertir en ocasions. L’única, un xut de fora l’àrea de Kallaste que marxava a córner ajustada al pal. Lima a l’últim quart d’hora va jugar en punta. Ayala, a cinc minuts pel final, era expulsat per doble amonestació. El migcampista havia entrat al terreny de joc al 70. Ja en el temps de descompte Vales va cometre una falta innecessària prop del córner i en el llançament d’aquesta Liivak rematava de cap per fer el segon.  «Dues errades en han costat el resultat», assegurava el seleccionador, Koldo Àlvarez, remarcant la progressió de l’equip: «La confiança que ens dóna la seguretat al darrera segur que ens permetrà estar millor al davant».

Lima centenari / En aquest partit Ildefons Lima va complir el seu partit número 100 amb la samarreta de la selecció. També va ser una data que recordarà Joel Lindpere, que es retirava com a internacional. Va ser substituït al minut 42.