PUBLICITAT

Andorra La Vella

Riberaygua i travesseres es «reactiva» amb el Cirque du Soleil

Miralles creu que fins ara no s’ha aprofitat prou l’arribada de turistes

Per ESTEFANIA GRACIA

Presentació de ‘Riberaygua i Travesseres, barri del Circ’, ahir.
Presentació de ‘Riberaygua i Travesseres, barri del Circ’, ahir. | ANA / M. T.
Riberaygua i travesseres ha denotat una davallada de visitants força «notable» en la zona comercial durant l’època d’hivern, un fet que segons el vicepresident de l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres, Antoni Miralles, és habitual, ja que a l’estiu es torna a «reactivar» una mica tota la zona. Precisament, per afavorir aquesta reactivació, el barri aprofitarà per segon any consecutiu l’arribada el Cirque du Soleil per promocionar els comerços i restaurants de la zona i fer que els visitants i turistes que vagin a veure l’espectacle coneguin el barri i vinguin a fer-ne consum. «Perquè en anys anteriors no aprofitàvem prou l’arribada d’aquests 100.000 visitants que venen a veure el circ», va matisar Miralles.
 
Així, aquest cap de setmana, es començaran les activitats promocionals per donar veu i vida al barri. En aquesta ocasió, es faran un seguit de tallers de les 17.00 hores a les 19,30 h de dissabte «per a tota la família», va matisar ahir la consellera de Promoció Turística i Comercial, Mònica Codina. Qui també va assegurar que perquè la zona comenci a «agafar cos i es formi com el barri del circ», durant tot el mes que duren els espectacles s’aniran fent diverses «activitats de dinamització, així com la decoració dels comerços i aparadors de Riberaygua i travesseres». 
 
Dinamització de la restauració / Codina també va assegurar que s’està treballant en una col·laboració entre els restaurants i el circ perquè els visitants puguin sopar abans o després de les actuacions, ja que «és un reclam que calia tenir en consideració». Així, els establiments podran tenir «el menú del circ, la tapa del circ...», va puntualitzar Miralles. Actualment, hi ha 18 restauradors al barri i una cinquantena de comerços participaran en la dinamització de Riberaygua i travesseres. 
 
Pel que fa als aparcaments que s’han perdut amb el tancament del Parc Central per acollir el Cirque du Soleil, Codina va destacar que aquestes places ja estan cobertes «amb el Parc Central II i els que hi ha al voltant, és una zona que no està mancada d’aparcaments, hi ha moltes opcions a les travesseres per aparcar». 
 
Característiques comercials / La consellera també va matisar que de les quatre zones comercials que té Andorra la Vella, cadascuna té unes característiques diferents, «i quan planifiquem les activitats de cada zona van una mica en funció del client potencial que té cadascuna. Al centre històric i Riberaygua són zones on hi ha sobretot restauració, i actuem en funció d’això». 
 
Acceptació de l’embelliment / Pel que fa a l’embelliment del barri –fa ja gairebé un any que es va fer–, Miralles va destacar que hi ha hagut una bona acceptació, «les voreres són més amples, els arbres no tapen les botigues i tot i que molta gent ho ha criticat, el barri té una imatge molt més maca, amb el jardí, l’ambientació i tot l’entorn». Miralles va recordar que al final «van ser 25 aparcaments els que es van treure amb l’embelliment i era gent que venia a passar tot el dia i no hi havia la rotació que es volia, a més, era el tema d’estar constantment multant i creiem que no era la solució, i hi ha moltes alternatives bones per aparcar en tota la zona. La neteja de cotxes ens ha facilitat molt el tràfic de clients i la passejada pel barri». 
 
El comú de la capital està fent, juntament amb els comerços, una enquesta als clients del barri. On aquests poden especificar «com el veuen i dir que creuen que necessita». D’aquesta manera, «podrem tenir present quina percepció tenen els clients i treballar en aquesta línia», va assegurar Codina. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT