PUBLICITAT

Canillo

El Palau de Gel tanca l’hivern amb les millors xifres dels últims 8 anys

Els visitants de la instal·lació de Canillo augmenten un 24%

Per EL PERIÒDIC

Sessió de Consell de Comú de Canillo, ahir.
Sessió de Consell de Comú de Canillo, ahir. | ANA / M. T.
En els primers quatre mesos de l’any 2016, els visitants del Palau de Gel han experimentat un augment del 24%, els ingressos han augmentat un 15,7% i les despeses han baixat un 7,6%. Així ho va comunicar ahir el responsable de la instal·lació, Francesc Oriol, durant el Consell de Comú de Canillo. 
 
Aquestes xifres són les millors dels últims vuit anys, i han situat l’autofinançament del Palau de Gel al 95,6%, cosa que fa pensar que es tancarà l’any al 80%, deu punts per sobre que l’any passat, segons informa l’ANA. Els bons resultats són conseqüència sobretot de l’augment del nombre de visitants a la pista de gel, però la piscina també ha experimentat un augment del 28%, gràcies a la pujada dels abonaments i de la recuperació de les estades esportives, sobretot del mercat francès. 
 
D’altra banda, el cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, va destacar que s’han pogut reprendre les negociacions per renovar el contracte de lloguer del terreny on està situat el Palau de Gel, que acaba a finals del 2020. Palmitjavila va celebrar que hi hagi la voluntat d’arribar a un acord per part de les dues parts, cosa que permetrà projectar noves inversions a llarg termini.
 
Aprovacions / La sessió de Consell de Comú també va servir per aprovar la liquidació de comptes del pressupost a 31 de març. El conseller de Finances, Marc Casal, va informar que el tancament mostra un superàvit de 913.566 euros, i va avançar que tot indica que s’aconseguirà mantenir aquesta xifra fins a finals d’any, ja que els ingressos segueixen la línia pressupostada. Amb tot, va reconèixer que els ingressos relacionats amb la construcció (ITP i llicències d’obres) «no acaben d’augmentar».
 
Finalment, Palmitjavila va informar de l’adjudicació de la concessió del servei de recollida de residus, que per primera vegada s’ha fet a nivell nacional, tot i que Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria només s’inclouen per a la recollida selectiva i no per al rebuig. 
 
El concurs s’ha adjudicat a Pirinenca de Serveis per un període de 8 anys i prorrogable 2 anys més, i per un import global de 3,2 milions d’euros, cosa que permet un estalvi anual de 200.000 euros i una important millora del servei, ja que s’augmentarà la freqüència de pas en alguns llocs i es reforçarà el servei en actes específics. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT