PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Font d’Arinsal «no ha estat cap excepció» en les inspeccions

El Govern reitera que l’empresa no ha comés cap negligència

Per E. G.

Instal·lacions de l’empresa Aigua del Pirineu.
Instal·lacions de l’empresa Aigua del Pirineu. | TONY LARA
La consellera general del Grup Parlamentari Mixt va trametre una pregunta escrita al Govern en relació a les notícies publicades sobre les intoxicacions alimentàries relacionades amb la marca comercial Font d’Arinsal. En concret, va demanar quins han estat «els controls sanitaris efectuats des del ministeri de Salut en relació a les infraestructures, consumibles, envasos, font i producte final de l’empresa Aigua del Pirineu. En resposta, el Govern va especificar ahir que l’empresa «no ha estat cap excepció i ha estat sotmesa des de la seva creació i posada en marxa a una inspecció sanitària oficial trimestral que s’ha dut a terme des de l’Àrea de Seguretat Alimentària i Entorn (ASAE) del ministeri de Salut». 
 
En aquestes inspeccions es comproven i s’avaluen les condicions higièniques i tècniques de les instal·lacions i els equipaments emprats, així com les pràctiques de manipulació dels treballadors i els autocontrols duts a terme per l’empresa, «incloent-hi a més la verificació de les anàlisis que obligatòriament havia de practicar la mateixa empresa a fi de validar la conformitat de l’aigua als paràmetres de seguretat sanitària establerts a la normativa», va puntualitzar l’Executiu. D’aquesta manera, des del seu inici, «s’ha analitzat l’aigua envasada durant cada jornada de producció» i s’ha estat enviant «una mostra del producte final al Laboratori Central de Salut Pública» per comprovar-ne les característiques. 
 
Darrera inspecció / El Govern també va recordar que la darrera inspecció que es va dur a terme a la planta de l’empresa Aigua del Pirineu va ser en data 29 de març del 2016, «durant aquesta inspecció, i com era habitual, es va procedir a recollir dues mostres, una de la captació i una del producte final ja envasat». Els resultats d’aquestes mostres van afirmar que els paràmetres físico-químics i microbiològics definits per la normativa «eren conformes». 
 
Justament, durant aquest darrera inspecció , l’empresa estava acabant les obres per a la instal·lació d’una nova línia d’envasat per a poder produir dos nous formats comercials, preveient que aquesta es dugués a terme per mitjà d’envasos recuperables i reutilitzables. En relació a aquesta nova línia, es va sol·licitar a l’empresa que lliurés un suport documental, un projecte detallat de descripció dels diferents processos i els autocontrols que es durien a terme a la mateixa. També es va requerir la necessitat d’implantar un procediment de comprovació del correcte funcionament del sistema d’higienització dels envasos reutilitzables. 
 
No hi hagut negligència / El Govern va voler remarcar que des de l’inici de la concessió de l’explotació i posterior autorització de la planta d’embotellament, «i fins a la data en la qual es pren coneixement del brot de gastroenteritis de dimensions considerablement importants a Barcelona i Tarragona, l’empresa Aigua del Pirineu no havia incorregut, almenys a coneixement del ministeri de Salut, en la producció de cap negligència, ni omissió de les seves obligacions i responsabilitats empresarials en relació a la seguretat alimentària, tal com es recull en el Reglament relatiu a la higiene dels aliments. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT