PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dalmau a Martínez: «No em doni classes de com gestionar un club»

El president del CAVA respon a les paraules del dirigent de la Federació Andorrana d’Atletisme

Per JOAN JOSEP BLASCO

Àngel Dalmau, president del CAVA, defensa la seva tasca realitzada al capdavant de l’entitat.
Àngel Dalmau, president del CAVA, defensa la seva tasca realitzada al capdavant de l’entitat. | Tony Lara
Les opinions són contraposades a l’atletisme nacional. El Club d’Atletisme Valls d’Andorra (CAVA) es troba en una situació complicada de tresoreria i des de l’entitat s’assenyala a la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) com a font dels seus mals econòmics. El president del club, Àngel Dalmau, respon a les manifestacions que va realitzar dilluns passat el president de l’ens, Víctor Martínez, que l’acusava de moure’s només pels diners i que no aporta res a l’esport.
 
Dalmau es defensa, perquè no està gens d’acord amb les manifestacions de Martínez. Vol deixar clar quin és el funcionament del seu club i els de la resta del país, els atletes amb què compta, les competicions on hi prenen part i els resultats obtinguts. Destaca del CAVA «els bons resultats esportius i de base que estem assolint enguany. A la fi, d’això es tracta. I ho estem assolint amb molts problemes econòmics», per com la federació reparteix la subvenció pública. Remarca que a l’entitat que presideix «fem atletisme en totes o quasi totes les modalitats. Tenim els millors fondistes, tenim els millors en pista i som l’únic club que tenim saltadors i atletes de llançament. I a més estem pujant una base en moltes d’aquestes especialitats. Tot això val diners». I precisament per la falta de líquid actualment els tres entrenadors amb que compten no estan cobrant, al que els agraeix la dedicació «per utilitzar el seu temps a ajudar als nostres atletes a aconseguir les millor marques possibles, i ho fan sense cobrar. Deure diners és de les coses que no suporto. No he suportat mai no poder fer front a les meves responsabilitats».
 
Comparativa de clubs / Fa un repàs de l’activitat de la resta de clubs del país. Respecte a les llicències, es pregunta del Club Atletisme Assegurances Doval «quantes són realment actives». Martínez «em va retreure que en tenen 78. Realment veieu per la pista del Comunal o per les nostres carreteres atletes entrenant?. Costa poc fer llicències a dojo». També es pregunta els motius de «l’augment de l’assegurança de la FAA» i per la qualitat de «l’organització de la cursa d’Anyós». De l’Amics Atletisme Andorra (AAA) remarca que és una entitat amb corredors veterans: «Felicito sobretot a Edgar Amaro per el seu bon criteri i saber fer al front d’aquest gran club. A Andorra fa falta un club com l’AAA. Personalment l’anomeno com el club social de l’atletisme andorrà i ho faig perquè és un club que majoritàriament està integrat per bons atletes, ja d’una edat, i que es mereixen tota la nostra atenció. Millor dit, l’atenció de la FAA».
 
Del CE Sant Julià destaca la influència que té en l’ens. «De l’actual junta de la FAA, hi ha com a mínim cinc membres que hi formen part directament i dos més que hi donen suport incondicional. Un d’aquest dos és a nivell sobretot personal i evident». Pel que fa al CE Santlòria, «és un club de recent creació i no puc opinar. De totes maneres, celebro la seva creació i els animo a aportar el vostre granet de sorra al nostre esport».
 
Res d’atacs personals / Dalmau nega tenir cap mena de fixació amb el director tècnic de la federació, Abraham Férriz, com afirma Martínez. «D’atac personal, res de res. Tot al contrari», ja que «és la única persona de la FAA que m’hi entenc». El president de l’ens afirmava que entrena corredors de tots els clubs, sense fer-ho amb cap en concret, i Dalmau li recorda que «la feina d’un director tècnic hauria de ser estar a prop de tots els atletes i fer  un seguiment exhaustiu durant tota la temporada». Sobre si realitza aquestes funcions afirma que «no ho fa. No sé si és per mandat seu [de Martínez] o per quin motiu però de fer-ho no ho fa. He anat a alguns desplaçaments fora d’Andorra i alguna vegada que l’he vist ha estat acompanyant als atletes que ell entrena. Imagino que aquets desplaçaments els deu pagar el CE Sant Julià, perquè si no és així», no ho entén, i es pregunta «quans diners costa al Sant Julià entrenar a les dues millors atletes femenines que tenim al país», i demana explicacions si és l’entitat laurediana qui es fa càrrec de les despeses de l’entrenador, «o potser forma part del sou del director tècnic».
 
Ofegats per les despeses / La problemàtica econòmica és tal que els components dels CAVA han de posar diners de la seva butxaca. «L’únic club que generalment competeix fora d’Andorra és el que jo presideixo. Competim al Campionat de Catalunya, algun d’Espanya i diferents controls. Tot això val diners», i hi ha «unes llicències a pagar, uns viatges, uns menjars, unes inscripcions i segons el lloc uns hotels. La resta de clubs no ho tenen», i si no fos pel CAVA «qui o quan o com representaríem a Andorra».
Posa exemples del que han de fer. El passat 28 de maig al míting de Palafrugell un dels tècnics, Joan Ramon Moya, es feia càrrec de la benzina i el sopar de l’expedició el mateix Dalmau. L’1 de juny a un control a Barcelona Moya tornava a encarregar-se del mateix i cada atleta es pagava el seu entrepà. Aquest proper cap de setmana, al Campionat de Catalunya juvenil, júnior i promesa a Lloret, el CAVA estarà representat per nou esportistes. El desplaçament «de moment l’hem d’avançar de la nostra butxaca per després descomptar-ho de la subvenció que suposo que un dia o altre ens farà arribar». N’hi haurà tres de l’escola d’atletisme, i dóna a entendre que el viatge «ja sabem qui el pagarà». I tot i els problemes, «aquesta temporada i sense recursos econòmics estem aconseguint fites mai o poc vistes a l’atletisme andorrà».
 
Aprovacions a l’Assemblea / La setmana passada la FAA realitzava una assemblea en la que, al contrari de l’anterior, es van aprovar els pressupostos i el canvi d’estatuts. Dalmau remarca que la que es va realitzar el passat mes de febrer «va ser la més nombrosa potser de la història de l’atletisme andorrà. Tothom va votar el que va voler. En aquesta darrera amb molta menys presència d’atletes es va aprovar el pressupost», i demana a Martínez que «expliqui el per què».  Per tot, li remarca que «no em doni classes de com gestionar un club» i que «demani abans, per assabentar-se, si aporto o no alguna cosa a l’atletisme». Dalmau convida al dirigent de la federació, «perquè se n’adoni si fem o faig alguna cosa més per l’atletisme», a què el 7 de juny vagi a l’Estadi Comunal, on «veurà qui o quin club dóna un cop de mà a fer atletisme a uns 300 nens d’Andorra».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT