PUBLICITAT

ERC reclama una ordenança per regular la prostitució

La moció planteja la necessitat de controlar-ne la pràctica

Un ple municipal a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.
Un ple municipal a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.
El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell presentarà al proper plenari –dilluns vinent– dues mocions per «millorar la qualitat de vida de la ciutat», en què es demana, d’una banda, regular la prostitució al municipi; i de l’altra, un pas de vianants per a l’accés a l’Institut Joan Brudieu.
Pel que fa al primer text, ERC exposa que «davant la problemàtica detectada en alguns habitatges on s’hi practica la prostitució», es demana a l’equip de govern «que s’iniciïn els tràmits per redactar una ordenança que en reguli la pràctica al municipi», amb la qual «es garanteixi la seguretat, la salubritat i la cohesió veïnal». El grup republicà vol instar els diferents partits polítics del Parlament de Catalunya per tal que iniciïn «un debat i una comissió de treball entorn a la regulació de la pràctica legal de la prostitució» al conjunt de Catalunya, «tot garantint els drets laborals de les persones treballadores sexuals».
El grup municipal lamenta que «la inexistència de cap regulació sobre la prostitució sovint trasllada als municipis la responsabilitat d’abordatge a una situació existent, però sense marc legal que la reguli. L’any 1995 es va despenalitzar l’oferiment de serveis sexuals a canvi de diners, «deixant aquesta activitat en una situació d’alegalitat que no s’ajusta a cap normativa legal i abocant les persones que s’hi dediquen, especialment les dones, a una situació de màxima vulnerabilitat i invisibilitat social, en mans de màfies i persones que en poden abusar, explotar sexualment i dur-les cap a l’esclavatge sexual». Per això, la moció aposta per una regulació «que respongui a dues necessitats existents: d’una banda, l’eliminació de les xarxes de prostitució forçada i de tràfic de persones; i de l’altra, garantir el dret de les dones que lliurement exerceixen la prostitució».

Institut / Quant a l’Institut, Esquerra afirma que ha detectat «deficiències de mobilitat a l’entorn emprat per a l’entrada i sortida d’alguns alumnes, pel camí de la Palanca». En aquell punt, detallen «hi manca, principalment, un pas de vianants per tal de poder accedir al centre educatiu de forma segura». Per això, sol·liciten que es faci «el pintat de la zona zebrada, la pertinent senyalització de regulació de velocitat dels vehicles i que s’hi destaqui un membre de la policia municipal durant les entrades i sortides».

Comenta aquest article

PUBLICITAT