PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sans proposa canviar l’ordinació del personal

El conseller diu que hi ha més d’un assessor fent de cap de departament

Per E.J.M.

Joan Sans, abans d’una sessió de consell de Comú d’Encamp.
Joan Sans, abans d’una sessió de consell de Comú d’Encamp. | TONY LARA
El conseller socialdemòcrata del Comú d’Encamp Joan Sans opina que s’ha de «modificar l’ordinació de la funció pública del comú». Els altres consellers de la minoria, els liberals, van denunciar dijous que al Comú d’Encamp hi ha un assessor, contractat com a personal de relació especial, que actua com a cap de Departament de via pública i aparcaments. Sans no s’ha volgut sumar a la crítica furibunda dels liberals perquè «hi ha més persones en aquesta situació», és a dir, que hi ha més d’una persona contractada com a assessora que realitza les funcions de cap de departament. Per al conseller, la solució passa per «modificar l’ordinació».

Sans ha explicat que l’ordinació de la funció pública del Comú d’Encamp es va aprovar l’any 2002 .L’article 7 de la norma estableix que el personal de relació especial és «aquell que presta, amb caràcter de confiança, serveis d’assessoria o assistència als cònsols; el seu nomenament correspon directament a aquests; aquestes persones poden ser destituïdes en qualsevol moment, i en tot cas cessen quan també ho faci el titular del càrrec que els va nomenar».

Quant a les places de cap de departament, l’article 31 diu que la provisió de les places dels llocs de treball de cap de departament «són proveïdes per concurs intern, entre funcionaris de nacionalitat andorrana que siguin titulars de places de llocs de treball que estiguin inclosos en el Grup A i en el Grup B, del sistema de classificació establert [els grups A i B estan explicats en els articles 16 i 17]».

L’article 31 especifica que «excepcionalment, quan no existeixin funcionaris que reuneixin els requisits definits pel lloc de treball de cap de departament en relació a coneixements, experiència o competències exigides o quan no existeixin funcionaris interessats en el lloc de cap de departament a proveir, la plaça es podrà proveir mitjançant procediment selectiu d’ingrés», és a dir, es pot publicar un edicte extern.

Amb tot, Sans aclareix que, de seguida, el comú es va adonar que si les places de cap de departament s’atorgaven mitjançant edicte, aquella relació laboral seria fins a la jubilació d’aquella persona. Per pal·liar-ho, s’han contractat assessors per fer les tasques de cap de departament, i el conseller insisteix en què es tracta d’una qüestió «formal». Per tot això, i per evitar mals entesos, Sans recomana que es modifiqui l’ordinació de la funció pública i que s’adapti a les necessitats reals de contractació del comú. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT