PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El base francès Andrew Albicy, primer fitxatge del MoraBanc

Signa contracte per dues temporades, és internacional, i prové del Gravellines-Dunkerque

Per EL PERIÒDIC

Albicy, en un partit de la temporada passada amb el Gravelline-Dunkerque.
Albicy, en un partit de la temporada passada amb el Gravelline-Dunkerque. | LNB
Víctor Sada ja té substitut. El BC MoraBanc Andorra posa accent francès a l’equip i qui ocuparà la seva posició és el base internacional gal Andrew Albicy, que fitxa per dues temporades. Té 26 anys, mesura 1,78 metres i destaca per la seva intensitat i la capacitat per fer moure ràpidament als seus companys a la pista, un dels elements que buscava el club perquè ho va trobar a faltar la temporada passada.
 
L’entrenador, Joan Peñarroya, i l’entitat fa temps que tenien posats els ulls en aquest jugador, que les últimes dues campanyes va estar al Gravellines-Dunkerque. El curs passat va disputar 32 partits, amb una mitjana de 10,6 punts per enfrontament i sis assistències, que el va convertir en aquesta darrera faceta en el tercer del rànquing de la lliga francesa. Va formar-se al Paris Levallois i des de la seva arribada al campionat ha estat un dels noms destacats. Al Dunkerque va estar cedit la temporada 2011-12 per retornar a la capital francesa, però no va acabar de quallar va fer el camí de tornada cap a l’equip de Nord-Pas de Calais, on sí que va tenir un paper més destacat. Va ser escollit MVP a l’últim All Star batent el record d’assistències del partit de les estrelles amb 21 passades que van acabar en cistella.
 
El rendiment el va portar a la selecció francesa sub-20, amb la que va ser campiona d’Europa el 2010. Ja amb el combinat absolut va ser subcampió continental. Amb aquest conjunt acumula 32 internacionalitats. «És un jugador que seguim des de fa molt temps», exposa Francesc Solana, director general del MoraBanc, remarcant que «es tracta d’una incorporació important per a nosaltres perquè creiem que ens pot aportar el salt de qualitat que volem en la direcció de joc per la seva visió, la intensitat i sobretot el lideratge que imprimeix a totes les seves accions».
 
Perquè justament amb la seva arribada es volen tapar les carències que hi havia a la plantilla en la posició d’u. «Aportarà lideratge a la pista. És un jugador amb una intensitat molt alta, ràpid, i que genera molt joc. Aquest any ha quedat com un dels màxims assistents de la lliga francesa, al darrera és de mans ràpides i el fa millor recuperador, i ha millorat molt en el llançament de tres punts aquesta temporada». Amb la seva presència «pensem que ens aportarà una nova dimensió en aquesta posició i esperem que tingui molt èxit i que aquesta aposta que fem per un jugador francès ajudi a créixer l’any que ve a l’equip».
PUBLICITAT
PUBLICITAT