PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les millors universitats del món tenen 381 estudiants d’Andorra

El 66% dels joves del país prefereixen estudiar a Espanya i França, només el 33% es queda al Principat

Per ESTEFANIA GRACIA

Els estudiants del país tenen preferència per Espanya i França, només un 0,9% s’aventura a creuar fronteres més llunyanes.
Els estudiants del país tenen preferència per Espanya i França, només un 0,9% s’aventura a creuar fronteres més llunyanes. | INFOGRAFIA: ANDREU ESTAPÉ
El darrer rànquing de la QS World University fa un recull de les 300 millors universitats del món. En 14 d’aquestes, hi estudien 381 alumnes provinents d’Andorra. D’aquests centres destacats, la Universitat de Barcelona (número 166 en el rànquing de les 300 millors universitats del món) és la que acull a més estudiants del Principat, un total de 132. 
 
En segon lloc, es troba l’Autònoma de Barcelona (número 190 en el rànquing), amb 102 alumnes del país que han decidit desenvolupar els seus coneixements en aquesta universitat. En tercera posició d’acollida, està la Universitat Politècnica de Catalunya (posició 299 del rànquing mundial), que entre els seus estudis té a 71 alumnes d’Andorra. El darrer centre català que integra estudiants del país és la Universitat Pompeu Fabra (número 295 del rànquing), amb 64 alumnes. Aquestes dades han estat proporcionades per l’Institut d’Estudis Andorrans i fan referència al curs 2014-2015. 
 
Però els joves del Principat no només es desplacen al territori veí més proper per desenvolupar els seus estudis, ja que la Universitat Autónoma de Madrid (número 186 del rànquing mundial), acull actualment a un alumne provinent d’Andorra. 
 
Així com la Universitat de Navarra (posició 265 del rànquing) i la Universitat Complutense de Madrid (número 226), que segons les darreres dades acullen a un i dos alumnes d’Andorra respectivament. 
La resta d’alumnes que formen part de les 300 millors universitats del món (9) es reparteixen entre centres de Bèlgica, Dinamarca, França, el Regne Unit i Suïssa. 
 
Preferències per marxar a fora / Durant el passat curs, un total de 1.311 alumnes del país es van inscriure en universitats o altres centres d’estudis superiors, però menys de la meitat d’aquests (429) van quedar-se al Principat per cursar els seus estudis. També és cert que a dia d’avui, les ofertes formatives que proporciona el país –pel que fa a estudis superiors– és força més limitada que la dels països veïns, ja que disposa de menys centres i cursos.  
 
Així, Espanya es posiciona com el destí més escollit pels estudiants del Principat, ja que pel curs 2014-2015 un total de 664 estudiants van decidir cursar nous coneixements en centres i universitats d’Espanya. Mentre que 206 van escollir establir-se a França per créixer com a professionals.  
 
Tot i que aquests països veïns són els que normalment acullen a més estudiats d’Andorra, possiblement per proximitat, alguns aventurers també decideixen creuar fronteres més llunyanes i estudiar en centres del Regne Unit. Concretament, a la Universitat de Durham, que segons les darreres dades compta amb tres alumnes del Principat. Suïssa també entra dins del mapa estudiantil dels joves andorrans, ja que pel darrer curs dos estudiants es van inscriure en l’École Polytèchnique Fédérale de Lausanne i a l’Hotel Institu Montreux HIM per cursar els seus estudis superiors. 
Pel que fa a la resta d’alumnes del Principat registrats durant el curs 2014-2015 en instal·lacions foranes (7), es reparteixen entre centres de Bèlgica, Dinamarca i Portugal. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT