PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Cursa de la Dona recapta 5.500 euros

700 inscrites donen suport a la investigació del càncer de mama

Per ESTEFANIA GRACIA

Sortida de la sisena edició de la Cursa de la Dona, ahir.
Sortida de la sisena edició de la Cursa de la Dona, ahir. | EMILIO PRENAS
La sisena edició de la Cursa de la Dona va aconseguir recaptar ahir prop de 5.500 euros. Una xifra similar a la del passat any. Tot i això, l’acte va comptar amb més participants, ja que es van superar les 700 inscripcions i es van vendre aproximadament 850 samarretes, segons va detallar el vocal del Club Atletisme Valls d’Andorra (CAVA), Víctor Cunill. 
 
Els diners recollits es destinaran al grup Alba, una entitat que dóna suport «a totes les dones que pateixen o han patit càncer de mama», va especificar la presidenta de l’Associcació de Dones d’Andorra (ADA), Montserrat Nazzaro. Qui també va assegurar que tot i ser un país petit, «demostrem que davant les coses importants ens movem i som solidaris». 
 
Més conscienciació / Diverses autoritats comunals es van desplaçar fins a la cursa, algunes per participar-hi i altres per mostrar el seu suport a un esdeveniment com aquest, «que mostra com cada cop la societat està més conscienciada», així ho va remarcar la consellera de Joventut d’Escaldes-Engordany, Laura Lavado. També va voler fer una crida a realitzar més actes «positius [d’aquestes característiques], ja que ajuden a la investigació». 
 
Tanmateix, «des del ministeri de Salut i el Govern s’està treballant molt en aquests aspectes i donant suport». Així com des dels mateixos comuns, ja que com va destacar Lavado, des de la conselleria es treballa per «conscienciar als joves i col·laborar amb associacions o entitats del país». Per exemple, aquest Sant Jordi, l’Espai Jove d’Escaldes va destinar els diners recollits durant la diada a l’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca). 
 
Podis / Tot i ser una cursa solidària i de conscienciació, les guanyadors de les dues categories (5km i 2,5km) van ser premiades amb un xec. La primera en creuar la meta (per al tram de 5km) va ser l’atleta del CAVA, Dayane Huerta, amb un temps de 18 minuts i 17 segons. És el tercer any que Huerta participa en la Cursa de la Dona, i tot i que està acostumada a realitzar trams d’aquestes característiques, va matisar que va ser «una carrera força difícil, però estic contenta pel resultat i per haver contribuït en una bona causa». 
 
En segon lloc, per aquesta mateixa categoria, va arribar Yolanda Castillejo (18 minuts i 29 segons), i en tercer Laura Garciarena (18 minuts i 50). Pel que fa al tram més curt (de 2,5km), la primera en traspassar la meta va ser Laia Martí, que va aconseguir realitzar el recorregut en només 7 minuts i 32 segons. Martí forma part del CAVA i participa en aquesta cursa des que té set anys. 
 
En total, per donar forma i acabar de consolidar l’acte, van participar prop de 60 voluntaris i 15 organitzadors per procurar que tot sortís a la perfecció i que la majoria de participants poguessin acabar la cursa. En aquesta edició, de les 700 inscrites, 601 van arribar a creuar la meta, mentre que el passat any només 450 van aconseguir finalitzar la carrera. 
 
Participació masculina / La Cursa de la Dona té la finalitat de recaptar diners per ajudar en projectes d’investigació del càncer de mama i donar suport a les dones que pateixen o han hagut de patir aquesta malaltia. Tot i això, tota participació és benvinguda. Per aquest motiu, tot i que no poden córrer amb dorsal i optar als premis, els nois i homes del país també poden formar part d’aquest esdeveniment. 
 
I és que cada any són més els ciutadans masculins que contribueixen a la causa i compren la samarreta o corren en la cursa. «Cada cop veiem més col·laboració, hi ha molts homes que també volen ajudar i s’apunten per córrer amb les seves parelles, famílies o amics», va assegurar Cunill. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT