PUBLICITAT

Tremp

Una noia de Blanes mor a Gurp quan practicava barranquisme

El grup s’ha vist sorprès per una crescuda del riu

Per EL PERIÒDIC

Un helicòpter dels bombers en una intervenció anterior.
Un helicòpter dels bombers en una intervenció anterior. | TWITTER GRAE
Una noia de Blanes va morir la tarda de dissabte a Gurp quan el grup amb qui practicava barranquisme a Gurp va ser sorprès per una crescuda inesperada del cabl del riu. Els bombers van haver de rescatar nou persones, entre elles l’acompanyant de la víctima, que va haver de ser traslladat a l’hospital de Tremp a causa d’una crisi d’ansietat.
 
Prop de les quatre de la tarda del dia 4, el Grup d’Actuacions Especials (GRAE), equipat amb un helicòpter i juntament amb el suport de tres dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, van haver d’actuar al municipi de Talarn, al Pallars Jussà, on un grup de nou persones que practicava barranquisme es van veure sorpreses, segons informa l’agència ACN, per una crescuda sobtada del cabal del riu. L’aigua va arrossegar una noia de 21 anys, que va morir ofegada.
 
Lluís Oliva, alcalde del municipi, va informar que el company de la jove procedent de Blanes, un noi de 25 anys, va haver de ser traslladat a l’hospital del Pallars, a Tremp, per ser atès d’un atac d’ansietat. Fins a la zona de Gurp, on va tenir lloc l’incident, es van desplaçar sis patrulles dels Mossos d’Esquadra, amb la unitat de muntanya i la unitat subaquàtica i els Sistemes d’Emergències Mèdiques (SEM), amb dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat. La noia, originària de Blanes, va ser trobada sense vida poc després que els cossos especials iniciessin la recerca.
 
Rescat de nou persones/ Havent localitzat la noia, els efectius del GRAE van rescatar les nou persones que l’acompanyaven en l’activitat i que havien quedat atrapades al mig del barranc. Únicament va haver de rebre assistència mèdica a l’hospital de Tremp l’acompanyant de la noia, afectat per una crisi d’ansietat; els vuit restants es trobaven il·lesos. 
 
Oliva va informar que probablement la crescuda del nivell de l’aigua va ser provocat per la forta tempesta que va caure a partir de dos quarts de tres de la tarda. Protecció Civil mantenia ahir el pla d’emergències per inundacions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT