Purito pateix en els quatre km del pròleg i perd més d’un minut

Contador s’imposa en una jornada exigent, seguit per Porte i Froome

Per EL PERIÒDIC

Purito en la pujada del pròleg del Critérium du Dauphiné.
Purito en la pujada del pròleg del Critérium du Dauphiné. | Katusha
Les rampes que arribaven fins al 19% de pendent se li van fer massa dures a Joaquim Purito Rodríguez (Katusha) al pròleg Critérium du Dauphiné. Es tractava d’una primera presa de contacte de només quatre quilòmetres a l’estació de Le Gents, però al resident se li va fer etern el traçat, perdent només començar 1.02 minuts respecte al líder i un dels principals favorits a adjudicar-se la victòria a la prova francesa, el madrileny Alberto Contador (Tinkoff).

La mitjana de l’ascensió era del 9,7% i els corredors la van patir. Sobretot Purito, que iniciarà la setmana enrederit i que haurà de remuntar en les 7 etapes que hi ha per davant. El corredor de Parets del Vallès signava un temps de 12.38 minuts. Contador finalitzava amb 11.36, mentre que dos dels que segur seran protagonistes els pròxims dies i amb els que lluitarà per a la victòria final van quedar just per darrera. L’australià Richie Porte (BMC) a sis segons i el britànic Chris Froome (Sky), guanyador l’any passat, a tretze. «És una petita sorpresa haver guanyat a Froome i Porte. Sabia que podia fer-ho bé però no vaig pensar que podia guanyar», assegurava Contador. Per la seva part Froome reconeixia que havia estat un pròleg dur: «Només han estat quatre quilòmetres, però realment durs. Hi havia pendents molt fortes, però estic content amb el meu temps i les sensacions a la bicicleta. Estic en bona forma, tot i que em queda feina per fer». Avui es disputa la primera etapa, que transcorrerà entre Cluses i Saint-Vulbas, amb un recorregut pla de 186 quilòmetres, pel que s’espera que els esprinters siguin els protagonistes de la jornada.