Canillo

Oriol Cardona i Laura Orgué s’imposen a la Vertical dels Isards

Ferran Teixidó finalitza a la segona posició i rebaixa en trenta segons la seva millor marca a la prova

Per EL PERIÒDIC

La guanyadora, Laura Orgué, en plena ascensió de la prova canillenca.
La guanyadora, Laura Orgué, en plena ascensió de la prova canillenca. | Salomon
La Multisegur Copa d’Andorra va posar-se ahir en marxa amb la Vertical dels Isards, que va tenir la participació de més de 110 corredors. El cartell d’atletes, per noms, era important i dos de catalans van endur-se la victòria. Oriol Cardona i Laura Orgué van ser els campions del circuit llarg.

El recorregut ,és extens tenia una distància de 4,85 quilòmetres i 943 metres de desnivell positiu, que comptava com a punt de sortida el telecabina de Canillo i l’arribada al Pic de Llempó. Cardona es va imposar amb un crono de 34.08,85 minuts. El segon caixó del podi va ocupar-lo Ferran Teixidó amb 34.33,48, i el tercer Agustí Roc amb 35.30,58. Les primeres places van ocupar-les corredors habituals en la Copa del Món. A les portes del podi van quedar-se dos més, quart era Marc Casal (36.27,63) i cinquè el seu germà Òscar (36.29,08), que competien en aquesta vertical tot i que no és la seva especialitat. Teixidó estava especialment satisfet pel temps assolit, ja que rebaixa en trenta segons el que tenia millor fins ara. «La gent acostuma a fixar-se només en la posició a la classificació, però prefereixo tenir en compte el crono. Si amb això el lloc a la classificació acompanya molt millor», afirma Teixidó. Proves com aquestes són un element indispensable com a preparació entre cites de la Copa del Món. «Són curses que potser no tenen una importància rellevant, però que em van molt bé pensant en la temporada i el que tinc per davant. Per a mi és molt important mantenir el nivell. Saps el que tenen els rivals i com estàs respecte a ells. Et serveix com a referència perquè sinó després vas a fora i et posen a lloc».

En fèmines va adjudicar-se la prova Orgué, que competia per primera vegada després de superar una lesió. Guanyava de forma clara respecte a la resta, signant un registre de 40.39,47. La van acompanyar al podi Marta Garcia (44.42,84) i Sílvia Zúñiga (46.57,65). El circuit curt constava d’un traçat de 3,82 km i 647 m. El més ràpid en categoria masculina va ser Marcel Prat amb un temps de 23.23,88. La segona plaça va ocupar-la Lucas Mouret (24.42,12) i la tercera Luc Esquirol (25.08,31). En noies la victòria se la va adjudicar Andrea Sinfreu (29,26,58), seguida per Íngrid Torres (36.51,17) i Elsa Erlington (39.10,67).

Calendari / El programa de la Multisegur Copa d’Andorra de curses de muntanya segueix amb el mateix nombre de proves que l’any passat, amb un total de nou cites. La modificació més evident és el canvi de dates de la Travessa d’Encamp, que s’avança un mes per disputar-se el tres de juliol, sent la tercera cursa del calendari. El tret de sortida el donava ahir la Vertical dels Isards i li seguirà la Casamanya Extrem el 18 d’aquest mes. Després de la travessa encampadana serà el torn de la Marató dels Cims (16 juliol), que forma part de l’Andorra Ultra Trail Vallnord. La resta de proves puntuables pel campionat són l’Skyarace Comapedrosa (31 de juliol), Travessa de la Massana i Ordino (7 d’agost), Marató de Canillo (10 de setembre), Travessa Transfronterera (16 d’octubre) i VK Vallnord CPA (30 d’octubre).