PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El temps inestable manté Capesa alerta per si s’ha de tallar l’aigua

Ahir va ploure i no va afectar però s’esperen precipitacions avui

Per Iván Moure

La casa de Ràmio amb la presa a la seva esquerra.
La casa de Ràmio amb la presa a la seva esquerra. | TONY LARA
Cap a les dues de la tarda d'ahir van començar a caure quatre gotes d’aigua després d’un matí assolellat. A la tarda el cel es va mantenir gris i la pluja va estar anant i venint de manera intermitent. Les previsions de temps van ser encertades però les precipitacions no van impedir que Escaldes visqués un dia de normalitat, amb aigua potable a totes les aixetes de la parròquia. Amb tot, la Companyia d’Aigua Potable d’Escaldes (Capesa) manté l’alerta per si s’ha de tallar. 
 
L’amenaça continua després que el divendres passat el Comú avisés a la població que es tallaria l’aigua a la nit, tot i que finalment no es va fer. «Estem pendents del cel, però preparats per al que passi», va tranquil·litzar ahir el president de la companyia, Eduard López, qui va afegir sobre l’alarma de fa quatre dies: «Prefereixo avisar i que no passi res que no a la inversa». Perquè divendres es va trobar una fórmula nova per no haver de deixar la població sense aigua que va funcionar. «A Claror la terbolesa era molt superior, amb una proporció de dissolució 25 a 1, així que vam obrir la presa de Ràmio per equilibrar la proporció i això va ajudar a que a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable [ETAP] no arribéssim al màxim», va explicar López. 
 
LA coberta DEL SEGON DIPÒSIT, AVUI / «Tornarem a obrir la presa per rebaixar la terbolesa a l’ETAP si és necessari, mentre no tenim el segon dipòsit», va apuntar el màxim mandatari de Capesa. Aquest estarà acabat al juliol i avui s’espera l’arribada i instal·lació de la coberta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT