PUBLICITAT

Andorra la Vella

La minoria d’Ordino insta el comú a obrir un concurs públic per Arcalís

Mountain Peak Developments és la societat amb què han estat treballant els liberals

Per R. M. S.

Les conselleres del comú d’Ordino, Sandra Tudó i Eva Choy, en un acte de la passada campanya electoral.
Les conselleres del comú d’Ordino, Sandra Tudó i Eva Choy, en un acte de la passada campanya electoral. | TONY LARA
La minoria del Comú d’Ordino formada per les conselleres de Liberals+Independents, Sandra Tudó i Eva Choy, va fer públic ahir el nom de la societat que pretén invertir a l’estació d’Arcalís i, d’aquesta manera, van exposar finalment el que havia estat el projecte amb què treballaven des que ho van anunciar en la passada campanya de les eleccions comunals. Es tracta de Mountain Peak Developments, societat arrelada al Principat i presidida per Sheena Passfield. Però, segons van declarar les dues conselleres, aquesta és una proposta que Liberals+Independents fa al comú que lidera Josep Àngel Mortés, el qual segons elles és qui ha de convocar ara un concurs públic perquè l’opció de Passfield «i els que es vulguin presentar», presentin un projecte «que estigui adequat a la llei».
 
Tudó va assegurar ahir que la intenció de la feina que ha dut a terme la minoria en els últims mesos ha estat buscar «la salvació de l’estació» i que ara «el següent pas l’ha de fer el comú perquè com a propietari és a qui li pertoca». La societat Mountain Peak Developments és la que ha estat en contacte amb Liberals+Independents i és a la qual han estat informant de tota la situació per la qual passa Arcalís. És per això de les constants demandes d’informació que la minoria feia a la majoria en el govern comunal, per tal de posar sobre la taula la situació real. «Estan esperant que hi hagi un concurs públic per saber les regles del joc», va afirmar Tudó, que assegura que una lluita pública d’idees «faria que sortissin altres projectes». 
 
Una societat d’inversió / Mountain Peak Developments és una societat que entre diferents activitats es dedica a ser «intermediària en diferents tipus d’inversió», segons van explicar ahir Tudó i Choy. En aquest sentit, Choy va dir: «Qui són els inversors? Ho desconeixem, el més important és saber que hi ha aquesta societat». «La inversió», hi va afegir la consellera liberal, «pot venir en funció del projecte, i qui ha de posar el projecte és el comú». 
 
«Aquesta és una societat que segueix interessada i ens ho ha manifestat per escrit, sempre que hi hagi un concurs públic», va assegurar Tudó, que confia en les accions futures del cònsol major ordinenc, Josep Àngel Mortés, perquè segons ella aquesta societat assegura que vol «invertir».
 
Que Ordino pregunti a Encamp / Sandra Tudó va ser directa ahir quan va dir: «Convido al cònsol major d’Ordino a que parli amb el cònsol d’Encamp, que està avançant el seu procés de finançament amb aquesta societat». En tot cas, Tudó i Choy van deixar clar que en el cas d’Ordino hi ha «un alt cost», i és «el comú qui té la llibertat d’escollir a qui vol».
En aquest sentit, Tudó va recalcar que el cònsol major ja ha manifestat en algunes ocasions que el comú té la seva pròpia idea sobre el futur d’Arcalís. La consellera va recordar «el pla de viabilitat de Mortés» com una altra de les opcions que hi ha si el comú ho considera així, i Choy va afirmar: «Potser tenen altres estratègies, però pensem que serà difícil salvar l’estació i ens preguntem si té intenció d’obrir les portes a la inversió».
 
Així mateix, va ser Tudó qui va tenir paraules dirigides a aquells que, segons va dir, no confiaven en les seves paraules quan deien durant la campanya, i en els mesos posteriors als resultats de les eleccions, que tenien un inversor: «Des del primer dia aquest inversor existeix, malgrat que s’ha dit que volíem vendre fum». Igualment, va considerar la possible opció que el comú ja treballi amb una alternativa dins del seu pla de viabilitat que ha anunciat Mortés. «Sempre volem el millor per a la parròquia i si ells tenen algú també interessat, està bé perquè el més important és el benefici de tots».
 
El procés fins el llum verd / Tudó va informar que tenien un «acord de confidencialitat» amb les parts per evitar que es filtrés cap informació al respecte de la societat de Passfield. «Amb el llum verd del privat», va dir, «ja ho podem anunciar». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT