PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Antón preveu que el guardó serà per a un esportista espanyol

El president del jurat valora que els candidats estrangers, com Llovera, no tenen tant nivell

Per EL PERIÒDIC

Albert Llovera, ahir durant la xerrada al Centre Penitenciari de la Comella.
Albert Llovera, ahir durant la xerrada al Centre Penitenciari de la Comella. | Tony Lara
Avui es donarà a conèixer a Oviedo el guanyador del Premi Princesa d’Astúries als esports. Albert Llovera és un dels candidats, però segons les paraules del president del jurat dels premis, l’ex atleta Abel Antón, després de les primeres deliberacions efectuades té la impressió que el vencedor serà un esportista espanyol. 
 
Hi ha vint candidatures de 10 països, però veu les espanyoles com les més fortes. En aquesta ocasió, entre les estrangeres, «potser no hi ha el nivell d’edicions anteriors», assegura Antón, que en canvi assenyala que en aquesta edició els nacionals tenen les «majors possibilitats» respecte a la resta, perquè «són molt bons i han guanyat moltes coses». Entre els favorits a rebre el guardó situa al triatleta Javier Gómez Noya, l’atleta Ruth Beitia i la nedadora paralímpica Teresa Perales. 
 
Visita a la presó / Llovera va realitzar ahir una xerrada als interns del Centre Penitenciari de la Comella per donar a conèixer les seves experiències i de la necessitat d’afrontar les circumstàncies de canvis que et trobes al llarg de la vida. Van participar-hi una trentena de presos de la cinquantena que hi ha.
Aquesta és una iniciativa que es realitza des del centre dins el programa d’activitats en la política de reinserció que desenvolupa, i que ha portat a diversos esportistes per a que parlin de les seves vivències. Es van prejectar tres documentals sobre la vida de Llovera, per a «que vegin les experiències que he anat fent, i sobretot el canvi», assenyala el pilot, que va exposar el seu cas: «Em dedicava a l’esquí i vivia de les meves cames, però d’un dia a l’altre van deixar de funcionar. Els plans que tenim a la nostra vida poden canviar i ens reinventem per tornar-los a fer».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT