PUBLICITAT

Encamp

Sans té «desconfiança plena» en les paraules del cònsol major

L’oposició insisteix en la manca de gestió i informació del comú

Per ESTEFANIA GRACIA

El conseller socialdemòcrata del Comú d’Encamp, Joan Sans.
El conseller socialdemòcrata del Comú d’Encamp, Joan Sans. | TONY LARA
El conseller socialdemòcrata del Comú d’Encamp, Joan Sans, reitera la manca d’informació per part del comú i la «desconfiança plena a les paraules del cònsol major» en quant a la possibilitat de tenir l’organigrama que fa «cinc anys que s’està fent i que segurament tardarem en rebre». 
 
Des de l’oposició s’està insistint en obtenir la informació de les diverses persones que treballen en la casa comuna així com de les tasques específiques que hi desenvolupen. Unes dades que per ara el cònsol major, Jordi Torres, no ha facilitat i que segons el mateix, estan en procés de treball. Doncs en la darrera sessió de comú va assegurar que procuraria tenir alguna cosa avançada per aquest mes. 
 
Sans destaca que un cop més, «tornarem a posar sobre la taula la demanda de l’organigrama», ja que no proporcionar aquestes dades després de cinc anys denota un «problema molt greu de gestió». El conseller liberal del comú encampadà, Jordi Troguet, també se suma al neguit i la indignació de no rebre l’organigrama i matisa que caldrà «esperar a veure si obtenim resposta a la carta que vam trametre al comú [sobre l’assessora que, segons l’oposició, exerceix com a cap de Departament] o no i llavors valorar tota la informació». 
 
Saetde continua en incertesa / Pel que fa a les negociacions de Saetde, Sans lamenta que l’oposició s’hagi d’assabentar dels avenços o de les «visites» de possibles inversors a través de la premsa. «El comú ens va convocar a una reunió informativa, però no se’ns va dir res de nou. Ens van explicar el mateix que dies abans ja havia sortit en alguns mitjans». Uns fets que també «diuen molt de la gestió de la casa». Troguet destaca de la mateixa manera que per part del comú no s’ha tramés cap avançament i no s’ha notificat res de nou respecte a Saetde. 
 
Contractacions de neteja / Després de les darreres informacions que van sorgir en diversos mitjans sobre la ferida que es va ocasionar un gos a Encamp per la brutícia acumulada en un espai de la parròquia, el comú va anunciar que faria cinc contractacions noves dins del servei de neteja i medi ambient. 
 
Una decisió que, segons Sans, es va prendre sense tenir en consideració a l’oposició i sense realitzar els estudis necessaris per determinar si hi ha mancances de personal o no. «No nego que hi hagués la necessitat d’ampliar el servei [de neteja], però s’hauria d’haver estudiat amb la comissió i no reaccionar a una notícia prenent decisions d’aquestes característiques. S’ha decidit això per sortir del pas i es mostra novament el desencert i descontrol que de la gestió comunal».  
 
Troguet destaca que el comú sempre manifesta «que falta gent i que s’han de fer contractacions, però fins que no es faciliti l’organigrama no podrem saber si això és real, fins que no tinguem la informació completa no podem saber quina és la situació» de la casa comuna. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT