PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Prova a les Canàries

Roberto Carlos Gomes, jugador de l’escola de l’Inter Club Escaldes, es troba entrenant amb l’equip juvenil de la UD Las Palmas

Per JOAN JOSEP BLASCO

Roberto Carlos Gomes, davant imatges de jugadors de Las Palmas.
Roberto Carlos Gomes, davant imatges de jugadors de Las Palmas. | I.C.E.
Qualsevol jugador desitja jugar al màxim nivell algun dia. I tenir l’oportunitat de fer-ho, que no arriba de cap més manera que a base d’esforç de molts anys, sigui quin sigui el talent de cadascú. Roberto Carlos Gomes està a prova en un dels clubs amb més prestigi a Espanya a nivell de treball formatiu, la UD Las Palmas, entitat d’on han sortit un extens número de grans jugadors al llarg de les dècades que han destacat a la Primera Divisió.
 
L’oportunitat va venir de la mà de Tonono, tècnic canari que va passar un bon grapat d’anys a Andorra i que actualment és el director de formació i captació del club de les illes Canàries. El jugador pertany a l’Inter Club Escaldes i aquesta passada temporada va debutar amb el primer equip i fins i tot va ser habitual a les convocatòries i a l’onze titular, veient porteria. Aquesta setmana es troba entrenant a Gran Canària amb el juvenil de Divisió d’Honor. També havia de ser-hi Cristian Coelho, però es va trencar el turmell a l’últim partit de lliga. Gomes té aptituds i «l’entrenador el va felicitar. Va veure que té nivell tècnic i físic», assegura Ivan Monteagudo, tècnic de l’escola de l’Inter, destacant que el seu pupil «és un noi molt humil i treballador, amb un talent que fa que se li doni molt bé el futbol. Té un perfil de banda, podent jugar tant de lateral com d’extrem. És molt ràpid i té bona definició de cara a gol».
 
La tasca que realitzen a la base escaldenca amb els 200 joves amb els que compten actualment va dirigida per a que «tinguin oportunitats d’aquest tipus», i més amb una entitat com la canària, amb la que «seguim la mateixa línia de treball, tenint en compte en quin esglaó estem cadascun». Però sobretot se centren en la tasca formativa del jove: «Som una escola de futbol. Primer de tot el que volem és inculcar els valors, com l’esforç, el compromís i la companyonia. És molt important que tots juguin i se sentin partíceps, perquè per a nosaltres els resultats són secundaris. El futbol és una via per formar-los com a persones i després com a jugadors».
PUBLICITAT
PUBLICITAT