PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els casos de corrupció fets fora es jutjaran al país

Els tribunals gaudiran de la competència quan impliqui autoritats o funcionaris

Per L.R.

La façana de l’edifici de la Batllia.
La façana de l’edifici de la Batllia. | TONY LARA
Els tribunals podran jutjar els autors de corrupció activa quan l’acció no s’hagi produït al Principat però hi hagi implicades autoritats o funcionaris andorrans. Així ho va anunciar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Aquesta és una de les modificacions que s’introdueixen dins dels canvis del Codi Penal que el Consell de Ministres va aprovar ahir amb l’objectiu d’adaptar-se a les recomanacions fetes pel Grup d’Estats Contra la Corrupció (Greco) i per tal d’ajustar la legislació del país als estàndards internacionals en matèria de lluita contra la corrupció. A més, el ministre va informar que el text també tipificarà el delicte de tràfic d’influències i el farà extensiu als batlles i magistrats.

Pel que fa a la protecció de la moneda i tenint en compte els compromisos assumits amb l’Acord Monetari, s’elevaran les penes previstes per al delicte de posada en circulació de la moneda inautèntica i per al delicte de recepció, importació, exportació, transport, transmissió o possessió d’aquesta moneda, amb la finalitat de posar-la en circulació.

El projecte de llei aprovat ahir inclou també els canvis per elevar a delicte major les amenaces de mort reiterares o amb arma tal com ja va avançar el passat dilluns 30 de maig el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. El text legislatiu s’entrarà a tràmit parlamentari en els propers dies com també ho farà el conveni multilateral d’intercanvi amb l’OCDE i el projecte de llei que regula l’intercanvi automàtic.

D’altra banda, Jordi Cinca va apuntar que després d’aquestes modificacions caldrà també fer-ne d’altres vinculades a les recomanacions del Moneyval sobre blanqueig de diners amb la finalitat de «preparar-nos per la cinquena avaluació d’Andorra». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT