PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un ball de xifres amb lectures diverses

El Govern defensa que les darreres dades de l’Observatori mostren una millora de l’economia

Per L.R.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, al finalitzar la roda de premsa, ahir.
El ministre portaveu, Jordi Cinca, al finalitzar la roda de premsa, ahir. | TONY LARA
El ministre portaveu, Jordi Cinca, va demostrar ahir que havia fet els deures. En resposta a una pregunta feta pels periodistes, el també titular de la cartera de Finances, va deixar anar un llistat de números i percentatges extrets dels resultats de l’enquesta de l’Observatori que va fer públics ahir el Centre de Recerca d’Estudis Sociològics (CRES) i que, al seu entendre, demostren que «es va consolidant la idea que l’economia millora».

Malgrat que era un tema que no estava a l’ordre del dia, Cinca tenia apuntades totes les xifres positives. Pocs esments va fer però, a les negatives. I és que sobre el 42% d’enquestats que van manifestar tenir problemes per arribar a final de mes, el ministre únicament va apuntar que «cal esperar que aquesta millora [en l’economia de país] es tradueixi en l’economia domèstica».

El demòcrata va insistir en què hi ha una «clara percepció» de la millora econòmica «que hem anat explicant regularment des del Govern». «Hem anunciat persistentment una millora de les dades en relació a les últimes i això ha acabat sent percebut per tothom», va reiterar.

Un ball de xifres que varia segons qui les llegeix. Sigui com sigui, al final de la resposta, el ministre també va prendre apunts sobre els temes on «cal posar èmfasis» com ara la mala nota que treu Andorra quant a l’adaptació per persones amb discapacitat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT