PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

El Comú de Sant Julià crearà l’Espai Toni Bou de trial a Naturlàndia

El número u del món i resident es compromet a ajudar a créixer l’escola «perquè surti algun pilot de futur»

Per Iván Moure

Punti, Vila, Bou, Raga i Cabestany en la presentació de la cita laurediana del Mundial 2016, ahir al Comú.
Punti, Vila, Bou, Raga i Cabestany en la presentació de la cita laurediana del Mundial 2016, ahir al Comú. | Comú de Sant Julià
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, va anunciar ahir que el Comú crearà un espai exclusiu per practicar trial a la cota 1.600 de Naturlandia a la que batejaran Espai Toni Bou.
 
El número u del món és resident des de fa poc més d’un any i va deixar clar que vol «implicar-se amb el país» i aquesta és una bona oportunitat per fer-ho. Per al Principat i en concret la parròquia, no hi ha dubte que la repercussió que tindrà aquesta nova infraestructura serà brutal, no només a nivell nacional, vist el currículum del que –ja es pot dir– és el millor pilot de trial de la història, amb nou mundials a l’aire lliure i deu indoors. A més, el propi Bou s’ha compromès a ajudar a créixer l’ANDTrial, l’escola d’iniciació de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA). Tothom surt guanyant.
 
«Amb aquest acord creiem que comença una nova era», apunta Vila. «Serà una gran promoció d’aquest esport, que és el que interessa», va afegeix Bou després de fer un intercanvi de regals –un escut i un llibre per al corredor i un casc de moto d’edició especial que el Cònsol Major– per corroborar aquest acord.
 
Tot és tan recent que no hi ha més que quatre pinzellades del projecte que es porten entre mans i no hi ha cap data per a l’inici de la construcció. Dos són els objectius principals que sustenten l’acord: la consolidació de l’escola per als més joves amb motos elèctriques, «possiblement amb tres cursets que donaré jo personalment que tant de bo serveixi perquè surti algun pilot de futur», apunta Bou, i una àrea d’entrenament per tal que el públic pugui veure entrenar al campió del món. En un futur a llarg termini també es planteja la creació d’un espai indoor adequat, també a la cota 1.600.
 
Vila va anunciar que l’Espai Toni Bou serà una atracció més de Naturlandia, un motiu afegit per arrossegar a la gent –sobretot turistes– a pujar al parç. Tampoc es descarta que algun dia, aquella zona s’utilitzi també per al Mundial. Bou ho veu factible: «Seria qüestió d’adaptar-la. No hi hauria problema».

El líder defensa onze punts sobre el ‘dominador’ en terreny andorrà
 
Sant Julià de Lòria tornarà a ser aquest cap de setmana l’epicentre del Mundial de trial. La vintena vegada que arriba la màxima cita mundialista serà en ple equador del calendari, que a dia d’avui domina el gran favorit, Toni Bou.
 
El resident ha tingut un bon inici de campionat, ja que ha pujat quatre vegades al calaix més alt del podi i dues al segon, en les tres dobles cites que s’han disputat a Cal Rosal (Espanya), Motegi (Japó) i Gefrees (Alemanya). D’aquí que lidera la classificació general amb 114 punts, onze més que un Raga que arriba a un dels  seus terrenys predilectes, allà on l’estiu passat es va imposar en les dues proves.
 
Novament s’esperen 18 zones «d’enorme dificultat», tal i com va assenyalar ahir en la roda de premsa de presentació el president de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA), Toni Punti. Molt similars a les de l’any passat, que va tenir com a enemic extra la calor. «Per a aquest any apunten algunes precipitacions», va deixar clar el propi Raga, qui va avançar que anirà a totes i que espera la victòria per tal de retallar «els punts de retard que tinc sobre Toni».
 
El que no sap el segon classificat del Mundial és que haurà de competir contra un Bou ferit en l’orgull, que va admetre que és una cita «especial» per a ell i que no guanya «des que sóc resident». Amb tot, el favorit espera «seguir el bon inici de temporada en una de les millors carreres de l’any, amb molta varietat, que m’agafo amb moltes ganes». Sobre el fet de córrer a casa, però, el pilot de Piera veu els dos costats de la moneda: «D’una banda  estic entrenant aquí i això ajuda, però de l’altra, tindré la pressió de córrer a casa».
 
També hi era a la roda de premsa un clàssic dels Mundials, Albert Cabestany, que porta dues dècades en el màxim circuit internacional i està entre els favorits per, almenys, pujar al podi. Va guanyar la primera cita a Catalunya, però a la darrera cita, després de fer un tercer lloc, va obtenir un onzè, el pitjor resultat en el que porta de campionat. Per això ahir va assegurar: «Vinc amb ganes de treure’m el mal regust de boca d’Alemanya. Espero aconseguir un bon resultat i donar el màxim d’espectacle». Avui és dia de verificacions i tant demà com diumenge, el tret de sortida es donarà a les deu del matí.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT