PUBLICITAT

Andorra la Vella

Ld’A estudia anar a la justícia per la manca d’informació

Paral·lelament treballen en una llei per regular els secrets d’Estat

Per L.R.

Les conselleres Judith Pallarés i Carine Montaner, ahir.
Les conselleres Judith Pallarés i Carine Montaner, ahir. | GRUP PARLAMENTARI LIBERAL
El Grup Parlamentari Liberal estudia portar el Govern als tribunals per les «reiterades negatives» de respondre les demandes d’informació de l’oposició. Així ho van anunciar ahir en roda de premsa les conselleres liberals Judith Pallarés i Carine Montaner que van explicar que «ja només ens queda aquesta via» perquè sigui la Justícia qui dictamini quina informació han de rebre els consellers per tal de poder desenvolupar amb normalitat la seva tasca de control de l’Executiu. Així mateix, i de manera paral·lela, també treballen per impulsar la llei per regular els secrets d’Estat. «És necessari disposar d’una eina legislativa que reguli l’accés a la informació per part dels consellers i sota quin criteri», van argumentar.

El grup liberal va lamentar que durant l’última setmana hagin rebut dues noves negatives a les demandes d’informació presentades a la Sindicatura. Per una banda, segons van explicar, se’ls ha denegat l’accés a les notes verbals intercanviades entre Andorra i els Estats Units durant el 2014 i el 2015 i, per l’altra, l’accés a la informació sobre els objectius del marc pressupostari amb el qual treballa el Tribunal de Comptes. Segons les conselleres, les respostes manquen de «rigor» i d’arguments.

Pel que fa a la intenció del grup demòcrata d’introduir canvis en el reglament del Consell General, el grup liberal es mostra obert a modificar el reglament per «fer-lo més àgil en alguns aspectes» i esperen que els canvis no es facin unilateralment, sinó «amb el consens de tots els grups». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT