PUBLICITAT

Andorra acollirà una formació sobre lluita contra la corrupció

  • El Govern complirà així amb la 17 recomanació tramesa pel Greco
  • Experts com ara el catedràtic de la UPF Alejandro Saiz en seran els formadors
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El catedràtic de Dret Constitucional de la UPF, Alejandro Saiz. Foto: DAVID CASTRO

El Govern va informar ahir que Andorra acollirà una formació referent a la responsabilitat en matèria de corrupció, un fet que donarà compliment a la 17a recomanació feta al febrer de l'any passat en el marc de l'informe tramès pel Grup d'Estats contra la Corrupció (Greco) del Consell d'Europa. Aquesta formació es durà a terme els dies 5, 6 i 7 d'octubre i estarà adreçada als funcionaris de Justícia i a agents de la Policia Judicial especialitzats en matèria de corrupció econòmica.

Segons es va manifestar des de l'Executiu, amb aquesta iniciativa "Andorra demostra novament la voluntat de contribuir i adherir-se als processos internacionals de transparència d'informació i de cooperació contra el crim organitzat, el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme i la corrupció en general". El 13 de juliol passat, Andorra ja va acollir un seminari contra el blanqueig de capitals i contra el finançament del terrorisme organitzat per la Unitat d'Intel.ligència Financera (UIF) i el Moneyval, la institució del Consell d'Europa supervisora de l'aplicació de mesures contra aquestes pràctiques.

PROGRAMA I EXPERTS
Els assistents al curs disposaran d'"una àmplia visió de la responsabilitat penal de les persones jurídiques i el blanqueig de capitals" i la formació comptarà "amb importants experts en la matèria". La sessió introductòria del curs serà impartida pel Catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat Pompeu Fabra, Alejandro Saiz Arnaiz, i girarà entorn dels mecanismes constitucionals de lluita contra la corrupció.

El president de l'Audiència Provincial de Tarragona, Javier Fernández García, oferirà una ponència sobre el control del poder judicial davant de la corrupció, mentre que el magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya Carlos Ramos Rubio --exfiscal anticorrupció a Catalunya i membre avaluador del Greco en diversos països-- parlarà sobre la lluita internacional contra la cor- rupció. La resposta penal a la corrupció i els principals problemes de política criminal centraran la ponència del catedràtic de Dret Penal de la Universitat de Lleida Ramón García Albero.

El fiscal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Ricardo Sanz Gadea, també intervindrà, en aquest cas il.lustrant sobre els principals instruments i tècniques de la investigació policial i judicial de la cor- rupció. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT