PUBLICITAT

Lleida

El camí entre els esquiadors de Thomas Cook i Andorra s’aferma

La companyia espera portar els seus clients a les pistes del Pirineu

Per EL PERIÒDIC

Uns esquiadors accedint a les estacions del Principat.
Uns esquiadors accedint a les estacions del Principat. | TONY LARA
El touroperador britànic Neilson Thomas Cook i el Govern de Catalunya han firmat un acord per tal que la companyia britànica voli durant dues temporades més a les instal·lacions de l’aeroport de Lleida-Alguaire. Així ho va confirmar dijous la delegació de l’Executiu a Lleida. 
 
Des de l’administració també es va manifestar la «satisfacció» pel fet que la companyia continuï apostant per la infraestructura lleidatana «per portar els seus clients a esquiar a les pistes del Pirineu, principalment a les d’Andorra», segons informa l’ACN. D’aquesta manera, es referma el camí entre els esquiadors forans provinents de la companyia de Thomas Cook i les estacions del Principat.
 
El contracte es va firmar al 2011 i va expirar el passat mes d’abril. La companyia va matisar que ara s’estava «en un període de negociacions», ja que els britànics també havien contemplat fer servir altres aeroports de fora –com el de Tolosa, Reus o Perpinyà– per dur a terme les seves operacions durant la temporada d’esquí. Tot i això, finalment el contracte s’ha renovat i torna a ser vigent per a dues temporades més. 
 
La companyia amb més pes / La companyia Thomas Cook Airlines «és la quina aporta més passatgers a l’aeroport lleidatà i va tancar la temporada passada amb uns 11.500 viatgers», segons destaca l’ACN. 
 
Així, a banda de donar sustent a l’aeroport, els vols entre el Regne Unit i la infraestructura de Lleida portaran més esquiadors a Andorra, o almenys aquestes són les expectatives d’ambdós contractants.  D’aquesta manera, Thomas Cook seguirà operant al Pirineu, juntament amb la companyia israeliana Arkia –que opera també vols d’hivern a Lleida– i Air Nostrum, que és l’unica que opera a la infraestructura durant tot l’any amb la connexió Lleida-Palma. 
 
D’altra banda, la temporada d’estiu a l’aeroport de Lleida-Alguaire, en la qual només opera Air Nostrum amb connexions a Mallorca, Menorca i Eivissa, començarà en breu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT