PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Àlex Rins, de visita a Andorra

El pilot barceloní protagonitza un acte promocional i aprofita per repassar l’actualitat de les dues rodes

Per Iván Moure

Rins es fotografia amb un fan en l’acte promocional de Suomy a Escaldes, ahir.
Rins es fotografia amb un fan en l’acte promocional de Suomy a Escaldes, ahir. | Emilio Prenas
L’actual líder del Mundial de Moto2, el pilot barceloní Àlex Rins, va venir ahir de visita al Principat, aprofitant que tenia un acte promocional per a la marca Suomy de cascos a una botiga del centre d’Escaldes-Engordany. Rins va arribar al matí, se’l va poder veure passejant el carrer, a diversos locals, va atendre a la premsa per repassar l’actualitat de les dues rodes i també va dedicar un temps a signar autògrafs als seus fans del Principat. Una jornada complerta que no allargarà durant el cap de setmana: «Volia quedar-me per veure el Mundial de trial però tinc una carrera d’aquí a dues setmanes i haig d’entrenar», va lamentar-se.
 
Rins admet que s’ha plantejat més d’una vegada venir a viure al Principat, fins i tot ho va arribar a parlar amb els seus pares, però de moment, no entra dins dels seus plans. «De moment ho veig lluny, no tinc intenció de moure’m d’on visc, a Aragó», va matisar. Amb tot, sempre li ha tirat visitar Andorra. L’última vegada va ser a aquest hivern passat: «Vaig pujar aquí a entrenar per primera vegada. A fer esquí de fons i de muntanya. Em va anar força bé així que tornaré», va assegurar. Res d’esquiar, perquè tot i que «de petit si que ho feia», perquè pot ser perillós quant a lesions per als motociclistes. També li motiva a pujar el seu amic i resident, Toni Bou: «Ell està feliç aquí i em diu que vingui a viure... En tot cas, de moment pujaré per fer-li companyia i entrenar junts».
 
GRAN AMIC DE SALOM / Rins és un dels que més pilots d’elit els va afectar la tràgica mort de Luís Salom el passat cap de setmana al circuit de Barcelona. Van ser enemics a la pista l’any 2013, quan van lluitar pel títol de Moto3 amb Maveric Viñales, qui acabaria proclamant-se campió. Però fora dels circuits mantenien una gran amistat i l’any passat fins i tot van ser companys d’equip a Kalex. «Era molt bromista, sempre estàvem rient... I vaig aprendre molt d’ell», va comentar de Salom. Es tot encara molt recent i el pilot barceloní va admetre que encara no ha acabat d’assimilar la mort del seu amic: «Em venen flaixos a la memòria de què va passat, però no t’acabes de creure aquest final tan tràgic. El motociclisme és un esport de risc però tots ho sabem. Quan passen coses com aquesta no agafem por, però sí respecte», va assenyalar.
 
LÍDER AL MUNDIAL / Rins ocupa actualment la primera posició en la classificació general de Moto2 aamb un matalàs de vuit punts respecte del britànic Sam Lowes i deu sobre el francès Johann Zarco, guanyador del Gran Premi de Catalunya. «Va ser un cap de setmana molt dur, però al final he obtingut un segon lloc, per tant he sortit ben parat i mantinc les opcions de ser campió».
La pròxima parada serà Assen (Holanda) en la vuitena de les divuit carreres que preveu el calendari del 2016. Queda molt per endavant perquè Rins compleixi el seu somni de ser «campió del món». «Està sent un any bo, el més important és que soc regular. A veure si puc aguantar l’avantatge».


Cardelús torna a pujar a la moto a Montmeló després de l’accident

Xavier Cardelús ja ha passat pàgina després de l’espectacular accident que va provocar en la darrera carrera de l’Europeu de Moto2 al qual va caure i va generar una caiguda en massa i un incendi de grans dimensions provocada per la seva moto. 
 
No sabia si podria córrer la pròxima cita, que és aquest cap de setmana a Montmeló, però ha arribat a temps i ahir va poder posar a punt la seva nova Kalex als entrenaments lliures en un circuit que s’ha modificat amb motiu del tràgic accident de Luís Salom.
 
La seva volta ràpida va ser d’1:52.8 i es va situar a poc més d’un segon dels pilots més ràpids de la categoria i entre els deu millors registres: «El dia ha estat força positiu i podem dir que en dos dies hem definit força bé la posada a punt de la meva moto de cara als entrenaments classificatoris [que són avui]. Al llarg dels últims minuts de la segona sessió he mirat de millorar en algunes dècimes el meu millor registre, però no m’ha estat possible», va indicar.
 
De cara a la jornada d’avui, l’andorrà creu que encara pot rebaixar més el temps: «L’important és obtenir un bon lloc a la graella de sortida que em permeti estar amb el grup capdavanter o molt a prop, perquè d’aquesta manera no em veig obligat a recuperar posicions dels del començament i ja puc començar marcant un bon ritme de cursa».
 
Sobre la mort de Salom, va indicar: «El portem tots al cap i el cor. En moments com aquests es demostra que el món de la moto som una gran família».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT