PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els liberals tornen a insistir en solucions per a Escaldes

El comitè parroquial exigeix l’embrancament amb Andorra la Vella

Per EL PERIÒDIC

Marc Magallón (segon per la dreta), en una visita al pont de la Tosca.
Marc Magallón (segon per la dreta), en una visita al pont de la Tosca. | TONY LARA
El comitè parroquial d’Escaldes-Engordany de Liberals d’Andorra (Ld’A) insisteix en exposar les seves solucions perquè «la situació extremadament delicada del subministrament d’aigua a la parròquia se solucioni per evitar danys econòmics». Segons els liberals, les tres solucions que han de permetre «garantir el subministrament d’aigua a la població i que s’han de posar en marxa de manera conjunta i imminent» són construir nous dipòsits, embrancar la xarxa d’aigües amb la de la capital i buscar una nova captació.

En una nota de premsa emesa ahir, Liberals exposa les seves iniciatives: la primera, la creació de dos nous dipòsits que, «tot i que amb retard, ja està en marxa»; la segona, «que pensem seria la solució més ràpida», és l’embrancament amb la xarxa d’aigües d’Andorra la Vella i, la tercera, fer noves captacions freàtiques i externes a la zona de Ràmio.

L’ECONOMIA i la imatge ho pateixen / El comitè parroquial argumenta que els talls d’aigua que Escaldes-Engordany «està patint de forma reiterada en els últims mesos afecta, no només als residents, sinó també als turistes i als establiments hotelers i d’esbarjo de la parròquia que no poden oferir els seus serveis perjudicant greument la imatge d’Escaldes-Engordany».

La solució que els liberals escaldencs veuen com més urgent és la de l’embrancament de la xarxa d’aigües de les dues parròquies centrals, que ja està feta per a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. «Actualment, sabem del cert que no es disposa de cap estudi tècnic ni per a l’embrancament de la xarxa comunal amb la d’Andorra la Vella (cost, temps, adequació de pressions, possibles bombes, canvis de vàlvules, obertura de carrers, etcètera), ni per noves captacions (cost, temps, impacte, acords amb FEDA, obertura de carreteres, etcètera)», afirma el comitè parroquial de Ld’A.

Per aquest motiu, els liberals «instem als responsables comunals que encarreguin, de manera urgent, els estudis tècnics que han de permetre l’embrancament de la xarxa amb la d’Andorra i les noves captacions d’aigua. D’aquesta manera, es podrien executar les tres solucions de forma ràpida i efectiva i, per tant, garantir el subministrament d’aigua potable al poble d’Escaldes».

UN SEGON DIPÒSIT, AL JULIOL / Paral·lelament a les crítiques dels liberals, avança la construcció d’un segon dipòsit a la Plana, el primer dels dos que Capesa hi està construint per complementar el dipòsit actual que, amb només 800 metres cúbics, ha demostrat una capacitat insuficient per subministrar la parròquia quan s’ha de tancar la captació del Madriu pels alts índexs de terbolesa en l’aigua. El nou equipament, de 2.500 metres cúbics, podrà començar a funcionar a partir de la primera setmana de juliol «de forma provisional», segons ha admès el president de Capesa, Eduard López Mirmi. Amb el nou dipòsit s’augmentarà fins a les 24 hores la capacitat d’autonomia i, per tant, els controls dels nivells de terbolesa es podran realitzar amb més clama i sense tanta repercussió per a la ciutadania.

D’altra banda, dijous que ve, dia 16, Capesa celebrarà una assemblea general extraordinària per ampliar el capital de la companyia d’aigües en 1,3 milions d’euros, que es destinaran a finançar un altre dipòsit de 2.500 m3. Si no es venen les accions, les comprarà el comú. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT