PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jornada dedicada a l’eficiència energètica dels edificis

La ministra de Medi Ambient obre la jornada i el president de la CEA la clausura

Per EL PERIÒDIC

La ministra Sílvia Calvó.
La ministra Sílvia Calvó. | TONY LARA
L’eficiència energètica dels edificis de nova construcció o l’adaptació dels que ja estan dempeus centrarà la jornada que tindrà lloc demà, de les 9.30 hores a la una de la tarda, a la Sala d’actes de MoraBanc. L’obertura de l’acte anirà a càrrec de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, mentre que de la cloenda se n’encarregarà el president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Xavier Altimir. Sis ponents intervindran durant el seminari.

La jornada començarà amb l’exposició del cap de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, sobre les Eines existents per al foment de la rehabilitació energètica dels edificis. A continuació, el cap de la Unitat de Planificació Educativa i Centres Escolars, Joan Marc Guàrdia, presentarà la Implantació del sistema 3E a les escoles. El primer bloc finalitzarà amb el parlament del cap de Departament d’Agricultura i Medi Ambient del Comú d’Ordino, Sergi Riba, que explicarà La rehabilitació del Centre Esportiu d’Ordino (CEO).

Després duna pausa, la jornada continuarà amb la intervenció del doctor enginyer industrial Jordi Llovera, que parlarà del Nou paradigma de la construcció: els edificis de consum d’energia zero. Llovera ha guanyat el premi en construcció sostenible The Green Building Solutions Awards pel projecte de reforma de l’edifici Aconcagua d’Andorra la Vella .Tot seguit, el director de Diversificació de FEDA, Xavier Forné, tractarà l’Eficiència energètica a la llar Smart Home i, finalment, l’arquitecte Albert Villamayor reflexionarà sobre Eficiència energètica, més que una etiqueta.

El Pla Renova atorga ajudes per a la rehabilitació dels edificis, entre les quals n’hi ha per contribuir a la millora de l’eficiència energètica dels immobles. Entre les actuacions que se subvencionen hi ha, per exemple, la millora de l’envolupant tèrmica, la substitució de la caldera per una de baixa temperatura o condensació, la millora de l’aïllament tèrmic de les zones comunes i de les instal·lacions i la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat en establiments públics.

COMPAREIXENÇA DE CALVÓ / D’altra banda, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, compareixerà, el dia 27, davant de la Comissió Legislativa de Santitat i Medi Ambient per presentar la proposta de revisió del Pla nacional de residus per als anys 2017–2020. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT