PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra vol treure nota en el camp de la investigació

El Govern posa a disposició 20.7000 euros perquè els candidats es professionalitzin

Per E.G.

El Govern atorga dos ajudes per incentivar la formació dels investigadors.
El Govern atorga dos ajudes per incentivar la formació dels investigadors. | EL PERIÒDIC
El Govern té la voluntat d’incentivar la mobilitat de la comunitat investigadora andorrana per «reforçar i garantir el bon desenvolupament de la recerca del Principat». Així, amb un propòsit instigador, l’Executiu oferirà dues ajudes als investigadors per competir més acuradament en el context actual, que es caracteritza per «una economia del coneixement globalitzada», segons matisa el Govern en un edicte publicat dimecres al BOPA.

Amb aquest fi, a través del Ministeri d’Educació i Ensenyament superior, l’Executiu ha obert una convocatòria de doble modalitat per als qui vulguin créixer en el món de la investigació. En primera instància, es donaran ajuts per a estades breus de recerca en centres I+D, empreses i centres de suport a la recerca, «sempre que aquests centres estiguin ubicats en una localitat diferent de l’habitual on l’investigador desenvolupa la seva activitat i resideix», puntualitza el Govern.

A més, l’Executiu atorgarà ajudes per a la participació en congressos científics, per formar-hi part activament presentant comunicacions científiques o per entrar dins del comitè científic. La partida global d’aquestes ajudes és de 20.700 euros. L’import es distribuirà entre les dos modalitats esmentades. Amb aquestes facilitats, el Govern vol potenciar «una oportunitat per millorar l’excel·lència de la recerca d’Andorra i augmentar la seva internacionalització, que redundarà finalment en benefici del mateix sistema d’investigació».

La data límit de presentació per demanar les ajudes és el 30 de setembre d’aquest any. Es poden consultar les bases reguladores d’aquesta convocatòria al Servei de Tràmits de Govern, on els interessats també hauran de lliurar les sol·licituds.
Requisits

Per accedir a les convocatòries, s’ha de complir algun d’aquests requisits: Ser investigador/a o professor/a universitari/ària vinculat a una institució de recerca que justifiqui una trajectòria en recerca vinculada directament a la sol·licitud de l’ajut. Ser investigador/a en formació, altrament dit estudiant de tercer cicle que estigui matriculat en un programa de doctorat oficial i reconegut a Andorra. O ser investigador/a independent, sense vinculació a cap institució de recerca, que justifiqui una trajectòria en recerca relacionada directament a la demanda de mobilitat.
Altres ajudes

El Govern també ha obert una convocatòria d’un procés de selecció per a la realització d’una estada formativa a la Missió Permanent d’Andorra a les Nacions Unides (Nova York) per una durada de quatre mesos (de setembre a desembre d’aquest any). El propòsit és que el candidat adquireixi «el coneixement pràctic del funcionament d’una representació diplomàtica d’Andorra participant en l’activitat diària de la representació i col·laborant en les tasques del personal», destaca el Govern.

Per consultar les bases de la convocatòria i obtenir més informació, es pot contactar amb el Ministeri d’Afers Exteriors i presentar la sol·licitud fins el 30 de juny d’aquest any. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT